Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνοι διαχωρισμοί

Διάφοροι οπαδοί της ναρκω-κουλτούρας βρήκαν την ευκαιρία να διοργανώσουν για άλλη μια χρονιά «αντιαπαγορευτικό» φεστιβάλ, ζητώντας διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» και νομιμοποίηση των υποτιθέμενων αθώων «μαλακών».

Αυτά τη στιγμή, που εδώ και τέσσερα χρόνια το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών στην ΕΕ και τη Νορβηγία» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (έστω και καθυστερημένα) για τις «αιφνίδιες επιδράσεις της κάνναβης, οι οποίες προκαλούν παροδικές ψυχώσεις, ανάπτυξη μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανόμενων της κατάθλιψης, της ψύχωσης, της σχιζοφρένειας» (26/11/2004). Από τότε δεκάδες φορείς έχουν καταγγείλει την επικινδυνότητα της κάνναβης, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία «ο αριθμός των νεαρών χρηστών κάνναβης στην Ολλανδία (την οποία συχνά επικαλούνται ως παράδειγμα οι ναρκω-θιασώτες) βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα» και το 30% των χρηστών που προσεγγίζει θεραπευτικά προγράμματα, έχει αίτημα θεραπείας από την κάνναβη.

Ολα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα αίτια που οδηγούν στην εξάρτηση δεν μπορεί να διαχωρίζονται σε σκληρά και μαλακά. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου τύπου διαχωρισμοί ουσιών έχουν στόχο να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των νέων τη χρήση τους, να νομιμοποιήσουν έναν ιδιότυπο τρόπο καταστολής και κοινωνικού ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ