Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΟΦΤΕΞ»: Στο δικαστήριο οδηγούνται την επόμενη Τετάρτη, 9 Μάη, τρεις συνδικαλιστές από το επιχειρησιακό σωματείο της «ΣΟΦΤΕΞ», μετά τη μήνυση που έκαναν δύο αστυνομικοί για... παρακώλυση συγκοινωνιών. Πρόκειται για νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, αφού η κατηγορία συνδέεται με την κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι στις 23/9/2004, μπροστά στο υπουργείο Απασχόλησης, αντιδρώντας στις 100 περίπου απολύσεις που προωθούσε η εργοδοσία.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Ξεκινάνε σήμερα 5 Μάη και ολοκληρώνονται στις 7 Μάη οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος όροφος), με το εξής πρόγραμμα: Σάββατο - Κυριακή, 11 π.μ. - 5 μ.μ. και Δευτέρα 10 π.μ. - 8 μ.μ.

ΙΚΠΑ: Την επικινδυνότητα του κτιρίου στο οποίο εργάζονται περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) στην οδό Υπατίας στο κέντρο της Αθήνας, ανέδειξε η χτεσινή πτώση τμήματος της οροφής στον πέμπτο όροφο, η οποία - ευτυχώς για τους εργαζόμενους - έγινε νωρίς το πρωί και έτσι κανένας δεν τραυματίστηκε. Η ακαταλληλότητα του κτιρίου έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα. Το υπουργείο Υγείας μάλιστα είχε πάρει απόφαση για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε κτίριο της οδού Ζαχάρωφ. Ομως η απόφαση «πάγωσε», την ίδια ώρα σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται το κτίριο ανακατασκευή εκ βάθρων.

«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας θα πραγματοποιήσουν οι άνεργοι της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» την Τρίτη 8 Μάη, στις 11 π.μ., με αίτημα την υπαγωγή τους στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Την άμεση επαναπρόσληψη εννιά εργατών που δούλευαν στη βιοτεχνία «Αφοί Σταθουδάκη ΟΕ», αλλά και για τη διασφάλιση συνολικά των δικαιωμάτων των μεταναστών, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Τάκης Τσιόγκας, καταγγέλλοντας την ομηρία μέσα στην οποία ζουν και δουλεύουν χιλιάδες μετανάστες, «με συνεχή την αγωνία της επιβίωσης, της ανανέωσης των αδειών παραμονής και τον κίνδυνο της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ