Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
4η «νόρμα» για τον Κ. Νικολαΐδη στη Χαλκίδα

Στην Πάτρα επικεφαλής ήταν ο Ουκρανός Οβσέγιεβιτς, ενώ στα παράλληλα Ανδρών - Γυναικών ο Θ. Μαστροβασίλης και η Αιμ. Φαχιρίδου

Απονομή επάθλων σε προηγούμενο Διεθνές Τουρνουά στη Χαλκίδα. Στη φωτό ο Ν. Γιαμαρέλλος και ο G.M. από την Τουρκία Σ. Αταλίκ
Απονομή επάθλων σε προηγούμενο Διεθνές Τουρνουά στη Χαλκίδα. Στη φωτό ο Ν. Γιαμαρέλλος και ο G.M. από την Τουρκία Σ. Αταλίκ
Ακόμη μερικές καλοκαιρινές σκακιστικές παρουσίες, με τον Κώστα Νικολαΐδη να αποκτά την 4η «νόρμα» του Διεθνής Μετρ στη Χαλκίδα. Δυο «νόρμες» έχει αποκτήσει στο Δ.Τ. της Κρήτης (1995, 1996) και μία στην Ικαρία (1997).

Στη βαθμολογία, μετά τον 6ο γύρο είχε προηγηθεί ο Ροτστέιν με 5,5 βαθμούς και τον ακολουθούν με 5 β. οι Μαναγκάτζε, Ιστρατέσκου και Κώστας Νικολαΐδης. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ευβοίας, του Δήμου Χαλκίδας και της Ευβοϊκής Ενωσης Σκακιστών.

  • Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά στο οποίο ήταν ενσωματωμένα και τα πρωταθλήματα Ελλάδα Ανδρών και Γυναικών. Στον 4ο γύρο είχαν προηγηθεί ο Ουκρανός Οβσέγιεβιτς (με καλύτερο συντελεστή), ο Γεωργιανός Μπαγκατούροβ και ο νεαρός Θανάσης Μαστροβασίλης, όλοι με 4 βαθμούς. Στις θέσεις 4-5 ισοβαθμούσαν οι Κετσουριάνι, Βαχίντοβ με 3,5 βαθμούς.

Στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ανδρών ήταν επικεφαλής ο Θαν. Μαστροβασίλης και ακολουθούσαν οι Αλ. Τσίλοβ, Φαχιρίδου, Αγγελής, Νικολάου, Χ''μανώλης, Μουρούτης, Κόκκαλης, Τζόλας, Καραπάνος, Κουκοφίκης και Αυτσόγλου, όλοι με 3 βαθμούς. Στο αντίστοιχο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών, ήταν επικεφαλής η Αικατερίνη Φαχιρίδου με 3 βαθμούς και ακολουθούσαν οι Γράψα 2,5 β., Τριανταφ. Παπαδοπούλου 2 β., ενώ με 1,5 β. ήταν οι Διονυσία και Χριστίνα Πολύζου καθώς και η Βούλα Μουρούτη.

  • Ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Παιδικό Πανελλήνιο Τουρνουά στα Χανιά, που ήταν μέρος του Φεστιβάλ Σκακιστικών Εκδηλώσεων 2000 «Κώστας Μπουζάκης». Αναλυτικά, στον 5ο γύρο τα ομαδικά αποτελέσματα ήταν: Χανιά - Ηράκλειο 5-1, Ηλιούπολη - Τριανδρία 1-5, Ανω Λιόσια - Χαλάνδρι 4,5-1,5. Ετσι, η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Χανιά 10 β. και 23,5 πόντους, Τριανδρία 7 β. και 19,5 π., Ανω Λιόσια 7 β. και 18 π., Χαλάνδρι 3 β. και 11 π., Ηλιούπολη 2 β. και 10,5 π., Ηράκλειο 1 β. και 8 πόντους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ