Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μείον... 50.000 οι πελάτες του ΟΤΕ

Στις ιδιωτικές εταιρείες στρέφονται σταδιακά συνδρομητές του ΟΤΕ, κυρίως για να απαλλαγούν από τα μηνιαία πάγια τέλη. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Ν. Αλεξανδρίδης, ήδη 50.000 συνδρομητές έχουν εγκαταλείψει τον ΟΤΕ, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις άλλων 20.000 συνδρομητών, που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον Οργανισμό.

Οπως είναι γνωστό, οι ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιούν - για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους - τις υποδομές του ΟΤΕ, με την υποχρέωση να καταβάλλουν προσυμφωνημένο τίμημα. Ωστόσο, τα χρέη των εταιρειών αυτών προς τον ΟΤΕ - για τη χρήση των υποδομών του - υπολογίζονται ήδη σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ποσό των ανεξόφλητων χρεών διογκώνεται συνεχώς, στα πλαίσια της εντεινόμενης εισβολής των ιδιωτών και του μεταξύ τους ανταγωνισμού, σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, με τεράστιους τζίρους, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ δεν άφησε ασχολίαστες και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς η Επιτροπή από τον «ισχυρό άνδρα» του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, κάνοντας λόγο για «βαθύ ΟΤΕ που θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δίνει η απελευθέρωση της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ