Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Θέλουν ακόμη περισσότερα οι ξενοδόχοι

Μέσα σε 2,5 με 3 μήνες υπολογίζεται η θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς χτες, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με την υπουργό Φ. Πάλλη -Πετραλιά και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, οι οποίοι γενικά δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις χαριστικές ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση υπέρ του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, με κυρίαρχο κριτήριο την αύξηση των ιδιωτικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η υπουργός επανέλαβε ότι όλες οι προτάσεις του υπουργείου της έγιναν δεκτές για την κατάρτιση του σχεδίου, ανακοίνωσε ωστόσο τη δημιουργία ομάδας μέσω της οποίας ο ...ΕΟΤ και οι τουριστικοί φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει. Οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν σε ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας με όρους προστασίας του περιβάλλοντος, ωστόσο τα κριτήρια είναι και σε αυτή την περίπτωση το κέρδος και ο εμπορικά εκμεταλλεύσιμος φυσικός «καλλωπισμός» των κατοικιών, προκειμένου να πουληθεί καλύτερα και ακριβότερα το εμπόρευμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο συμφωνεί αρχικά με το σχέδιο, ζητά όμως επέκταση των ορίων που θέτει σε πολλές περιπτώσεις, περισσότερα δωμάτια, πιο κοντά στη θάλασσα και πιο μακριά άλλου είδους δραστηριότητες, όπως και νομιμοποίηση των αυθαίρετων επεκτάσεων των ξενοδοχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ