Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πόλεμος στο Μπαλουχιστάν

ΚΕΤΑ.- Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν βρίσκονται κοντά στην «εξάλειψη στρατοπέδων (σ.σ. αυτονομιστών) μαχητών» στην επαρχία Μπαλουχιστάν, στο υπέδαφος της οποίας βρίσκονται μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου, δήλωσε χθες ο λεγόμενος «πρόεδρος» του Πακιστάν, στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, επαναδιατυπώνοντας την πρόταση «αμνηστίας» που έχει «προσφέρει».

Στην πρώτη επίσκεψή του σε ένα από τα σημαντικότερα προπύργια των ανταρτών από πέρυσι τον Αύγουστο, όταν ο στρατός (του) σκότωσε τον αυτονομιστή ηγέτη Ναουάμπ Ακμπαρ Μπούγκτι, ο στρατηγός Μουσάραφ είπε ότι η κυβέρνησή του «δε θα ανεχθεί την τρομοκρατία», φορώντας ένα τουρμπάνι των μπαλούχων για εφέ. «Καλώ... τους αδελφούς και τις αδελφές μας να παραδώσουν τα όπλα, να εγκαταλείψουν τα όπλα και την τρομοκρατία». Υποσχέθηκε αναπτυξιακά προγράμματα και άλλα ωραία πράγματα για την επαρχία.

Είναι όμως πολύ αργά και πολύ λίγα αυτά που υπόσχεται ο δικτάτορας - το ένοπλο αυτονομιστικό κίνημα δε μοιάζει διατεθειμένο να εγκαταλείψει την εκστρατεία του σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ