Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Προωθείται» το αραβικό σχέδιο ειρήνης

Κοινές περιπολίες άρχισαν άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, που πρόσκεινται σε «Χαμάς» - «Φατάχ»

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΚΑΪΡΟ.-

Με τους ομολόγους της από Ιορδανία - Αίγυπτο επρόκειτο να συναντηθεί, χθες βράδυ, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών που μετέβη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Αντικείμενο της συζήτησης η αραβική συνολική πρόταση ειρήνης, που προωθεί ο Αραβικός Σύνδεσμος. Το Τελ Αβίβ έχει διατυπώσει σειρά διαφωνιών, στις οποίες, προς στιγμήν, η αραβική πλευρά δε φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει.

Τις όποιες προσδοκίες, πάντως, μείωσε ο Σύρος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι πολύ αδύναμη πλέον, μετά την έκθεση για τα λάθη στην εισβολή στο Λίβανο, που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί.

Την ίδια στιγμή, στη Λωρίδα της Γάζας, άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας των «Φατάχ» - «Χαμάς» εμφανίστηκαν μαζί σε περιπολίες, κατ' αρχάς, στις βόρειες περιοχές. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να φέρουν όλοι την ίδια στολή και να υπακούουν στον υπουργό Εσωτερικών, χωρίς άλλους ενδιαμέσους, εκτιμώντας ότι η κατάσταση με τη δράση εγκληματικών στοιχείων και την έλλειψη ασφάλειας, με κορυφαίο γεγονός την απαγωγή του ανταποκριτή του BBC Αλαν Τζόνστον, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Από την άλλη, ο Τζόνστον βραβεύτηκε, χθες, από το London Press Club, ως ο καλύτερος ανταποκριτής του έτους.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς σημειώθηκαν, μεταξύ τους, ανταλλαγές πυρών σε ορισμένα σημεία. Παράλληλα, βέβαια, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις «εισβολές» του στη Δυτική Οχθη για να «συλλάβει καταζητούμενους». Σε μία από αυτές, στη Νάμπλους, κατά την ανταλλαγή πυρών με μαχητές φέρεται να τραυμάτισε, μέσα στο σπίτι της, 29χρονη έγκυο, σκοτώνοντας το έμβρυό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ