Κυριακή 20 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Να εκδοθεί ο εγκληματίας Καρίλες

Ερώτηση του ΚΚΕ στην ελληνική κυβέρνηση

Το ζήτημα της πρόσφατης απελευθέρωσης του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, ρωτώντας την υπουργό Εξωτερικών τι πρόκειται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου αυτός να εκδοθεί στη Βενεζουέλα. Στο κείμενο της Ερώτησης, που καταθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Βέρα Νικολαΐδου, σημειώνεται:

«Στις 11 Μάη 2007 αφέθηκε ελεύθερος στις ΗΠΑ ο διεθνής εγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες, που κατηγορείται για σωρεία δολοφονικών πράξεων, περιλαμβανομένης της ανατίναξης του αεροσκάφους των κουβανικών αερογραμμών το 1976 που στοίχισε τη ζωή σε 73 ανθρώπους, πράξη για την οποία εκκρεμεί αίτημα έκδοσής του από τη Βενεζουέλα.

Ο ίδιος συμμετείχε και στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στον Παναμά το 2000, ενώ το 1998, μιλώντας στους «New York Times», παραδέχτηκε ανοιχτά τη συμμετοχή του στις βομβιστικές επιθέσεις του 1997 εναντίον ξενοδοχείων και νυχτερινών κέντρων της Αβάνας που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

Ερωτάται η κ. υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση σε τι ενέργειες θα προβεί προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εκδοθεί στη Βενεζουέλα ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ώστε να δικαστεί και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ