Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενεργός γήρανση ... μέχρι τον τάφο

Τη λήψη αποφάσεων για την «ενεργό γήρανση», που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας και Εργασίας - αποφάσεις που θα ενσωματωθούν και στο εθνικό Δίκαιο - προανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο υφυπουργός, μιλώντας σε ημερίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνική Αρωγή Ελλάδος» για την τρίτη ηλικία, στην οποία συμμετείχε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είπε ότι αναμένονται αποφάσεις που ...κρίνονται απαραίτητες, γιατί στην Ευρώπη και την Ελλάδα αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης, ενώ υπάρχει επιπρόσθετα και το πρόβλημα του Δημογραφικού.

Πρόκειται για την προαναγγελία νέων μέτρων για την αύξηση των ορίων ηλικίας εργασίας, την κατάργηση της λεγόμενης «πρόωρης» συνταξιοδότησης και άλλων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για τη γενικευμένη εφαρμογή των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Στην ημερίδα, όπου, μεταξύ άλλων, γινόταν διαφήμιση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται γύρω από τους ηλικιωμένους και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ακούστηκαν και διάφορες εκδοχές για την εθελοντική δράση των ηλικιωμένων. Οπου οι ηλικιωμένοι θα κάνουν τους ξεναγούς σε μουσεία, θα βοηθούν στη μελέτη τους παιδιά των ολοήμερων σχολείων, θα παραδίδουν μαθήματα κηπουρικής και άλλα ...ρηξικέλευθα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ