Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα δηλώνει και εγγυητής της αξιοκρατίας!

Η «κομματικοποίηση» του κράτους, οι προσλήψεις «πράσινων» και «γαλάζιων» «παιδιών» και η ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων είναι έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά χτες ο Γ. Παπανδρέου ...ανακάλυψε και ...κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, για «φαυλότητα στην πολιτική των προσλήψεων».

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «βαθύ κράτος των κολλητών και των κουμπάρων» και παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «οι προσλήψεις στο δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ την τριετία της ΝΔ φτάνουν τις 365.000», ενώ ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι στη «συντριπτική τους πλειοψηφία γίνονται με αδιαφανή τρόπο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας την τακτική του Κ. Καραμανλή, που από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για «πράσινο καθεστώς» στις προσλήψεις του Δημοσίου, επιχείρησε να οξύνει την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση για να μοιράσει στη συνέχεια ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις, ισχυριζόμενος ότι «το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση της αξιοκρατίας, με διαφάνεια και διαυγείς διαδικασίες στα θέματα των προσλήψεων».

Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, αναφέροντας ότι «οι Ελληνες απόδημοι τον υποδέχτηκαν με αγνές και πατριωτικές προθέσεις, αλλά η ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κομματικά αυτή την άδολη πρόθεση του απόδημου ελληνισμού».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι που περιέλαβε την ψήφο των μεταναστών στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος». Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «το θέμα αυτό χρειάζεται σοβαρή και όχι ευκαιριακή και ψηφοθηρική προσέγγιση, όπως κάνει η ΝΔ». Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ, με πρότασή του, έχει ταχτεί υπέρ της θεσμοθέτησης της ψήφου των αποδήμων, προτείνοντας μάλιστα τη δημιουργία ειδικών εκλογικών περιφερειών για τους Ελληνες του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ