Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Καραμανλή στο Βιετνάμ

Η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με το Βιετνάμ ήταν το βασικό αντικείμενο των συνομιλιών που είχε ο Κ. Καραμανλής την Κυριακή στο Ανόι, ολοκληρώνοντας την πολυήμερη περιοδεία του σε χώρες της ΝΑ Ασίας και της Ωκεανίας.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον βιετναμέζο ομόλογό του Ταν Ντουνγκ, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ καλές και αυτό «πρέπει να αντικατοπτριστεί και στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως είναι ο Τουρισμός - για τον οποίο σήμερα υπεγράφη η συμφωνία - η ναυτιλία και το εμπόριο». Αναφερόμενος στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων ανέφερε ότι «το Βιετνάμ, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, με ενεργό και δυναμική παρουσία σε όλους τους περιφερειακούς οργανισμούς της ευρύτερης περιοχής Ασίας - Ειρηνικού, έρχεται να προστεθεί ως νέος οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Ελλάδος, στο πλαίσιο της ενεργότερης προώθησης των σχέσεών μας με τις ασιατικές χώρες». Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι πριν από λίγους μήνες ιδρύθηκε ελληνική πρεσβεία στο Ανόι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή συμφωνίας Τουριστικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς. Οπως είπε η Ελλάδα συμφώνησε να υποστηρίξει το Βιετνάμ στην υποψηφιότητά του ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2008-09, καθώς η χώρα αυτή είχε υποστηρίξει την Ελλάδα όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ αποδέχτηκε πρόσκληση του Ελληνα πρωθυπουργού να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας.

Ο Κ. Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και μαρτύρων του Βιετνάμ και στη συνέχεια στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βιετναμέζος ομόλογός του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Νγκουεν Μινχ Τρίετ.

Επίσης ο κ. Καραμανλής και η ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν το Ναό του Κομφούκιου όπου βρίσκεται και το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στο Βιετνάμ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη Λίμνη του Ανόι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2017-05-19 00:00:00.0)
Τιμή στον ιστορικό κομμουνιστή ηγέτη Χο Τσι Μινχ (2016-07-17 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στο Βιετνάμ (2016-07-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Χο Τσι Μινχ (2015-05-21 00:00:00.0)
68η επέτειος ανεξαρτησίας (2013-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ