Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αποφάσεις για τον εκλογικό σχεδιασμό

Διαφωνούν οι «ανανεωτές»

Αρχισαν τα προεκλογικά όργανα στον Συνασπισμό, καθώς χτες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές, η ανανεωτική πτέρυγα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει την πλειοψηφία για την εμμονή της σε αδιέξοδες - κατ' αυτήν - επιλογές.

Η ΠΓ ενέκρινε το πολιτικό πλαίσιο, την εισήγηση δηλαδή που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας και τον έχρισε υπεύθυνο στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ (εφόσον συμφωνήσουν και οι άλλες συνιστώσες) για την εκλογική καμπάνια. Αποφάσισε ακόμη τη συνέχιση των επαφών και συζητήσεων με την ηγεσία των Οικολόγων - Πρασίνων για εκλογική συνεργασία «εφόσον - όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΝ - υπάρξει συναντίληψη για το πολιτικό πλαίσιο, τη δημόσια σηματοδότηση και τη δυνατότητα πλουραλιστικής εκπροσώπησης του σχήματος».

Την απόφαση αυτή μετέφερε ο Αλ. Φλαμπουράρης - μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ - στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμυνόμενος της συνεργασίας αν εξασφαλιστεί συναίνεση «στα βασικά σημεία της πολιτικής διακήρυξης» και με την επισήμανση πως «πρέπει να επιδιωχτεί πλουραλιστική εκπροσώπηση με πολιτικούς όρους και για την ονομασία του εκλογικού σχήματος, π.χ. ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ».

«Αρνητική εξέλιξη για την προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΝ» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ανανεωτική πτέρυγα το γεγονός ότι «η πλειοψηφία της ΠΓ προχωρά σε επιλογές που δε διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη συσπείρωση και συναίνεση όλων των δυνάμεων του κόμματος».

Καταγγέλλει ότι «η τελική διακήρυξη της εκλογικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε πολιτικές διαπιστώσεις ακόμα πιο ακραία αντιευρωπαϊκές και σε νέα οργανωτικά σχήματα που ρευστοποιούν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αυτά υπερβαίνουν τις πρόσφατες αποφάσεις του Διαρκούς Συνεδρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν νομιμοποιηθεί από κανένα όργανο του κόμματος».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «ο μονόπλευρος προσανατολισμός προς τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και η εμμονή για την υλοποίησή του, με κάθε κόστος, πλήττουν την εικόνα της σύγχρονης Δημοκρατικής Αριστεράς».

Η ανανεωτική πτέρυγα θα συζητήσει αυτά τα ζητήματα, όπως και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψή της στις 16 Ιουνίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται κλιμακούμενες οι αναταράξεις (2010-01-26 00:00:00.0)
Κινητικότητα και διεργασίες σε τάσεις και συνιστώσες (2009-12-15 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις σε τάσεις και συνιστώσες (2009-12-02 00:00:00.0)
Διεργασίες ενόψει της Συνδιάσκεψης (2009-10-10 00:00:00.0)
Οπως αναμενόταν... (2007-03-20 00:00:00.0)
Προσυνεδριακή παρέμβαση των «ανανεωτών» (2007-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ