Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προσυνεδριακή παρέμβαση των «ανανεωτών»

Προσυνεδριακή συγκέντρωση - συζήτηση πραγματοποίησε χτες το βράδυ η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενόψει της σύγκλησης του Διαρκούς Συνεδρίου στις 17-18 Μάρτη, στην κρίση του οποίου θα τεθεί η εκλογική διακήρυξη και η κοινή κάθοδος στις εκλογές με τις συνιστώσες που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τον δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων του Συνεδρίου (αφού το σώμα είναι το ίδιο με αυτό που ανέδειξε στο τακτικό συνέδριο τη σημερινή πλειοψηφία), ο Θ. Μαργαρίτης ζήτησε απ' αυτό να υπερασπιστεί τις προγραμματικές και πολιτικές θέσεις του ΣΥΝ, αναφέροντας ότι «οποιαδήποτε επιδίωξη παραμερισμού της ανανεωτικής πτέρυγας πλήττει τη συνοχή του».

Ο Γ. Μπαλάφας κατήγγειλε ότι με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ «αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του ΣΥΝ, επιχειρείται μια σταδιακή μετάλλαξη» και δήλωσε πως «δε συμφωνούμε με την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας «αμφίπλευρες συνεργασίες».

Ο Μ. Σαμπατακάκης ζήτησε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο απ' αυτό της πλειοψηφίας, το οποίο «αδυνατεί να επέμβει, αδυνατεί να οδηγήσει τον ΣΥΝ σε μία ηγεμονική πολιτική παρουσία προς τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ