Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μακριά από τις ανάγκες των ανέργων

Καταψήφισε το ΚΚΕ το σχετικό νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Πολιτικές ουσιαστικής στήριξης των ανέργων και ανάπτυξης προς όφελος του λαού και όχι νομοσχέδια διαχείρισης της φτώχειας απαίτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης για τη δημιουργία ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις λεγόμενες φθίνουσες περιοχές. Υπέρ του νομοσχεδίου, που συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τάχτηκαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ.

Η πρόταση για το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «κινείται στη λογική της πρότασης που κατέθεσε (σ.σ. τον Οκτώβρη του 2006) και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ βασίστηκαν στα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης», τα οποία «όταν τελείωσαν οι περιοχές έγιναν ακόμη πιο φθίνουσες»!

Οπως είπε ο Αγγελος Τζέκης «η ΝΔ δεν κάνει καμιά αναφορά στα αίτια της "αποβιομηχάνισης"» και αποκρύπτει «ποια πολιτική ευθύνεται για την ερήμωση ολόκληρων περιοχών». Ζήτησε «να ανοίξουμε μια συζήτηση για το Α΄ Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ» που πήγαν στην περιφέρεια, τονίζοντας ότι η «αποβιομηχάνιση» έχει να κάνει με τον «καταμερισμό εργασίας που έχει γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ» και της στρατηγικής της Λισαβόνας, ενώ σημείωσε πως «οι επιλογές γίνονται με κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας» και «γι' αυτό έχουμε τα φαινόμενα του κλεισίματος εργοστασίων».

«Στηρίζουμε τους άνεργους και τις οικογένειές τους, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες», υποστήριξε δημαγωγικά ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, παρουσιάζοντας εκ νέου τις προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος που εξαιρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων. Χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσει την πολιτική λογική της κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Αν. Χωρέμης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοθέτημα, μιλώντας για «νομοσχέδιο προεκλογικού χαρακτήρα που έρχεται να εξυπηρετήσει πελατειακές ανάγκες». Κατά του νομοσχεδίου τάχτηκε και ο εισηγητής του ΣΥΝ, Αθ. Λεβέντης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ