Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αναπτυξιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ συνεδρίασε και απεφάνθη: Εχουμε εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, μείωση της ανεργίας, αύξηση της απασχόλησης και εξαιρετικούς ρυθμούς στην ανάπτυξη. Οι υπουργοί συνεχάρησαν μεταξύ τους, όλοι μαζί ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και πήγαν στις δουλιές τους.

Αφού πάνε τόσο καλά τα πράγματα, τι θα έλεγαν να τριπλασιάσουν τα επιδόματα ανεργίας, να προχωρήσουν σε γενναίες αυξήσεις στην εισοδηματική πολιτική και να πολλαπλασιάσουν τα κονδύλια για Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση και να αποδώσουν όσα χρωστάνε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Θα έλεγαν όχι, φυσικά. Γιατί όταν αυτοί μιλάνε για ανάπτυξη, μόνο την κερδοφορία των επιχειρήσεων εννοούν. Σε αυτή την «Ελλάδα» αναφέρονται και αυτή βλέπουν να πηγαίνει καλά.

Ετσι και μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γιατί όταν τους ακούς να αποτιμούν την κατάσταση νομίζεις ότι περιγράφουν μιαν άλλη μακρινή και ευτυχισμένη χώρα. Κατά τα άλλα, είναι ...κοντά στον πολίτη.

ΤΕΛΙΚΑ ...ΔΕ θα φάνε η μια την άλλη οι Τράπεζες Μάρφιν και Πειραιώς! Οχι μόνον υπέγραψαν συμφωνία για αμοιβαία παραίτηση από προτάσεις εξαγοράς, αλλά έκαναν και ένα αλισβερίσι με μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, επωφελές εκατέρωθεν.

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Πρόσκαιρα τσακώνονται, αλλά στην ανάγκη (και με βάση τα συμφέροντά τους, φυσικά) τα βρίσκουν. Και τότε είναι τα χειρότερα, γιατί τότε ενωμένοι επιτίθενται στη ...λεία τους, που δεν είναι άλλη από τους εν δυνάμει δανειολήπτες και καταναλωτές.

Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, πως όλες αυτές οι ιστορίες και οι διαμάχες γίνονται για την τεράστια κερδοφορία που προσδοκούν από ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Οι τσακωμοί και οι συμφωνίες γίνονται πάνω στα δικά μας χρήματα και στην εκμετάλλευση των δικών μας αναγκών.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ