Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Την ερχόμενη βδομάδα η «φιέστα»

Την άλλη βδομάδα μετατέθηκε η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που, ως γνωστόν, ανήκει σε μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς και υπηρετεί αποκλειστικά την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Πάντως, ακόμα και χτες δεν οριστικοποιήθηκε η ακριβής ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας, ενώ δεν ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν, αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Η κυβέρνηση, κατά τη γνωστή τακτική της, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη φιέστα προκειμένου να περάσει το απατηλό μήνυμα περί δήθεν «σημαντικού ρόλου στα διεθνή δίκτυα ενέργειας». Επίσης θέλει να δείξει ότι διαλύθηκαν «τα σύννεφα» που παρουσιάστηκαν στις σχέσεις με τη Μόσχα, μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ουσιαστικά επιδοκίμαζε την εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Τσεχία και την Πολωνία και αποδοκίμασε την αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης...

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα στην Αθήνα. Τη συμφωνία θα υπογράψουν ο ίδιος, ο υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας Βίκτορ Κριστένκο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων της Βουλγαρίας Ασέν Γκαγκαούζοφ. Ο Δ. Σιούφας δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής ο Β. Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα μετά από αίτημα του τελευταίου. Εξερχόμενος ο Α. Βντόβιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό «τη συμμετοχή του προέδρου Πούτιν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που θεωρείται ως σημαντικό βήμα για την τριμερή συνεργασία. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ