Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μεταρρυθμίσεις» και εκλογική ατμόσφαιρα

Κλίμα «δικαίωσης» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων στη διακυβέρνηση της χώρας, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για ταχύτερη υλοποίησή τους στην πορεία προς τις (πρόωρες) εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Το στίγμα θα δώσει σήμερα στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, παρουσιάζοντας το κυβερνών κόμμα ως τον συνεπή και ασυμβίβαστο υπερασπιστή των «μεταρρυθμίσεων», σε αντίθεση δήθεν με τις «παλινωδίες» του ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι ολοένα και ευρύτερα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνονται πως οι «μεταρρυθμίσεις» είναι κομμένες και ραμμένες στην κερδοφορία του κεφαλαίου και συνεπάγονται κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι είναι η «μοναδική λύση» για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα. Την ίδια στιγμή θέλει να κρύψει ότι οι «μεταρρυθμίσεις» έχουν βγάλει στο δρόμο τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, κ.ά.

Στις πανομοιότυπες δηλώσεις που έκαναν χτες οι Γ. Αλογοσκούφης, Δ. Σιούφας και Θ. Ρουσόπουλος προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η «ανάπτυξη» και η «δημοσιονομική εξυγίανση» συμβαδίζουν με τη «διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής», επικαλούμενοι ως ατράνταχτο επιχείρημα τις αστείες αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ, κ.ο.κ. Η άλλη απόδειξη αφορά στη δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 200.000 στον ιδιωτικό τομέα, αποκρύβοντας ότι πρόκειται για θέσεις μερικής απασχόλησης, ανασφάλιστης εργασίας, με μισθούς πείνας και ατέλειωτες ώρες δουλιάς...

Παράλληλα, διαμηνύει ότι δε θα «παρασυρθεί» σε πλειοδοσία παροχολογίας, εννοώντας το άθλιο εμπόριο εξαγοράς ψήφων με ψίχουλα από τους δύο μονομάχους. Η κυβέρνηση πάντως παραμένει στοχοπροσηλωμένη στις «μεταρρυθμίσεις», στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας: «Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης προχωρά. Τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί και θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την οικονομία και για την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Αλογοσκούφης.

«Η Ελλάδα μπαίνει στον τρίτο χρόνο της νέας διακυβέρνησης, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Η ανάπτυξη επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, δημιουργώντας νέες θέσεις δουλιάς, νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια», δήλωσε με κάθε σοβαρότητα ο Δ. Σιούφας και όποιος τον πιστέψει...

Την ίδια στιγμή, πάντως, διατηρείται με διάφορους τρόπους η προεκλογική ατμόσφαιρα, καθώς ανακοινώνονται οι τρίχρονοι απολογισμοί των υπουργείων, ξεκίνησαν οι διαφημιστικές καταχωρίσεις «μεγάλων έργων» στις εφημερίδες, προαναγγέλλονται δεκάδες χιλιάδες διορισμοί μέχρι το καλοκαίρι, κλπ.

«Ολα τα υπουργεία έχουν κάνει κάποιες ανακοινώσεις για το κυβερνητικό έργο. Η κυβέρνηση βαδίζει επί μια 3ετία στη γραμμή του προγράμματός της και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει, ως το τέλος της θητείας της, στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της για τη βελτίωση της καθημερινότητας του Ελληνα πολίτη», δήλωσε σχετικά ο Θ. Ρουσόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ