Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ενας νεκρός κι ένας 17χρονος σε κώμα

Στο θάνατο ενός νεαρού εργάτη και το σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου που μέχρι χτες το βράδυ έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οδήγησε το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε χτες στη Ρόδο.

Νεκρός είναι ο 26χρονος Ροϊκάν Μάσι από τη Ρουμανία, ενώ σε κώμα βρίσκεται ο 17χρονος Ιντριτζι Εντουαρντ από την Αλβανία. Επεσαν από τον 5ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής, στην περιοχή Φαληράκι. Οπως διαπίστωσαν συνδικαλιστές που πήγαν στον τόπο του «ατυχήματος», υπήρχαν σαφή σημάδια υποχώρησης της σκαλωσιάς πάνω στην οποία δούλευαν οι οικοδόμοι. Το βίτσι (αλυσίδα) του γερανού που μετέφερε υλικά ήταν σπασμένο, κάτι που ίσως οφείλεται στο υπερβολικό βάρος με το οποίο ήταν φορτωμένος εξαιτίας της εντατικοποίησης με την οποία προχωρά η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας που ετοιμάζει στο συγκεκριμένο σημείο ο μεγαλοξενοδόχος του νησιού Κάτρης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους οικονομικούς μετανάστες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δολοφονώντας καθημερινά εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς. Το νέο έγκλημα και την πολιτική του δικομματισμού που εκτρέφει την εργοδοτική ασυδοσία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΝΕ Ρόδου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ