Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Επικοινωνιακές εκστρατείες αντί για πρόληψη

Με χαράτσι στις επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα καπνού - το οποίο τελικά θα μετακυληθεί στην κατανάλωση - έρχεται η κυβέρνηση να υποκαταστήσει την αγωγή υγείας που θα εξόπλιζε τους νέους με εφόδια κατά του καπνίσματος. Ετσι η αγωγή υγείας που θα αποτελούσε οργανικό στοιχείο της εκπαίδευσης στα σχολεία - και ταυτόχρονα αποτρεπτικό για το κάπνισμα των νέων - παραμένει γράμμα κενό, παρά τις κατά καιρούς επετειακές διακηρύξεις των κυβερνήσεων τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Καπνίσματος, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε σε ειδική ημερίδα στο Ζάππειο δέσμη μέτρων του υπουργείου κατά του καπνίσματος. Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι - με νομοσχέδιο - η σύσταση Ειδικού Φορέα Ελέγχου Καπνού (ΕΦΕΚ), που θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των ερευνών γύρω από τον καπνό, τον προσδιορισμό των καθοριστικών παραγόντων και των συνεπειών από την έκθεση σε αυτόν. «Προβλέπουμε την καταβολή από κάθε επιχείρηση (σ.σ.: απ' τα περίπτερα μέχρι τα νυχτερινά κέντρα) πώλησης προϊόντων καπνού ειδικού παραβόλου στον ΕΦΕΚ ως απαραίτητης προϋπόθεσης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας πώλησης. Τα έσοδα για αυτά τα παράβολα τα αξιοποιεί ο ΕΦΕΚ για τη διοργάνωση εκστρατειών πρόληψης». Δηλαδή η πρόληψη υποκαθίσταται με επικοινωνιακές εκστρατείες και για την εφαρμογή του νόμου θα συσταθεί ειδικό τμήμα στο σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ).

  • Ικανοποίηση στα βασικά αιτήματα των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των γονιδιακών θεραπειών αλλά και στις θεραπείες με βλαστοκύτταρα και εμβρυακά βλαστοκύτταρα, έδωσε χτες το Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Οι 27 υπουργοί Υγείας αποφάσισαν να δώσουν πράσινο φως και να επιτρέψουν τη χρήση των εν λόγω θεραπειών, απλοποιώντας παράλληλα τη διαδικασία πιστοποίησης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, θεσμοθετώντας την ενιαία ευρωπαϊκή πιστοποίηση, ανοίγοντας έτσι τα σύνορα της επιχειρηματικής τους δραστηριοποίησης...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ