Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συστήνει... υπομονή στους εργαζόμενους

Το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα, χωρίς την απώλεια ούτε μίας θέση εργασίας. Την κατηγορηματική αυτή απαίτηση του λαού της Καβάλας μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, χωρίς όμως να λάβει ουσιαστική δέσμευση από τον υφυπουργό Οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, κατέλαβαν συμβολικά την Εγνατία οδό και την παλιά οδό Καβάλας - Ξάνθης στο ύψος του εργοστασίου. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους εξέφρασε κλιμάκιο της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ που συμμετείχε στην κινητοποίηση, καθώς και ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρ. Ποτόλιας.

Απαντώντας στην Ερώτηση του ΚΚΕ ο Χρήστος Φώλιας, συνέστησε στους εργαζόμενους «υπομονή» και «ψυχραιμία», λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για λύση σε «λίγες ημέρες». Ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, θύμισε ότι από την πρώτη φορά που τέθηκε το θέμα με Ερώτηση στη Βουλή πέρασαν σαράντα πέντε περίπου μέρες, αλλά η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει απάντηση συγκεκριμένη για την ομαλή και συνεχή λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου. Το συμπέρασμα που βγαίνει, σημείωσε, είναι ότι η κυβέρνηση ψάχνει μια λύση βραχυπρόθεσμη μπροστά στις επικείμενες εκλογές.

Η αναφορά αυτή αφορούσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση σκέπτεται τη μετοχοποίηση χρεών του εργοστασίου προς τη ΔΕΠΑ. Ο Αγγελος Τζέκης κατέληξε τονίζοντας ότι «το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ανάγκη από άμεση χρηματοδότηση για να λειτουργήσει, για να αγοράσει τις πρώτες ύλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ