Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Αμεση ανάγκη η οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τα μέτρα του κεφαλαίου και των κομμάτων του απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία

Τη νέα άγρια επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού που προανήγγειλε ο ιμπεριαλιστικός Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος «αξιώνει παραπέρα μείωση σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και δίδακτρα στα κρατικά», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα - σημειώνει το ΠΑΜΕ - από τις δηλώσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ ότι και αυτά τα αντεργατικά μέτρα θα εφαρμοστούν, όπως μέχρι σήμερα έχουν εφαρμοστεί οι προηγούμενες αντεργατικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και από τα δύο κόμματα του δικομματισμού.

Είναι φανερό ότι μετά τις εκλογές ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους. Με πρώτα στη σειρά τα αντιασφαλιστικά σχέδιά τους».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα «αποφασιστικά να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων και να οργανώσουν την πάλη για την απόκρουση αυτών των μέτρων. Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη ζωή τους και από την πείρα που έχουν συγκεντρώσει από την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών. Μπροστά στην επικείμενη εκλογική μάχη, αποφασιστικά να καταδικάσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, που είναι υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση καθώς και εκείνες τις δυνάμεις που στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ και των μονόδρομων του κεφαλαίου. Και με τους αγώνες και με την ψήφο να δυσκολέψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να τους αποδυναμώσουν και να τους αντιπαλέψουν».

Στον ΣΕΒ η σκυτάλη

Στο μεταξύ, μία μόλις μέρα μετά τις αντεργατικές συστάσεις του ΟΟΣΑ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος πήρε τη σκυτάλη και τάχτηκε υπέρ της άμεσης αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών. Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα «έπρεπε να τα έχουμε αντιμετωπίσει από προχτές, τα έχουμε αναβάλει για αύριο... Πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος για να τα αντιμετωπίσουμε το συντομότερο».

Ακριβώς αυτό το μετεκλογικό κλίμα το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί για να προωθηθούν οι αντεργατικές παρεμβάσεις απασχόλησε και τη συνάντηση του ΣΕΒ με το προεδρείο της ΟΚΕ υπό τον πρόεδρό της Χρ. Πολυζωγόπουλο. Ο Δ. Δασκαλόπουλος αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο της ΟΚΕ στον «κοινωνικό διάλογο» και ζήτησε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι προτάσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ