Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους καιροσκόπους

Ανακοίνωση με αφορμή το προχτεσινό ρεσιτάλ υποκρισίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, στη διάρκεια της συγκέντρωσης κατοίκων στο Ελληνικό

Η παρουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην προχτεσινή κινητοποίηση (φωτό) έβαλε για άλλη μια φορά επιτακτικά το αίτημα: «Δημόσιες, δωρεάν, ανοιχτές ακτές για το λαό»
Η παρουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην προχτεσινή κινητοποίηση (φωτό) έβαλε για άλλη μια φορά επιτακτικά το αίτημα: «Δημόσιες, δωρεάν, ανοιχτές ακτές για το λαό»
Το ρεσιτάλ υποκρισίας, στη διάρκεια της προχτεσινής συγκέντρωσης στην παραλία του Ελληνικού, όπου, εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, εμφανίστηκαν ως δήθεν «αγωνιστές» για το χώρο του Αγ. Κοσμά, αναδεικνύει και καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Νοτιοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με την οποία και καλεί τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα, αλλά και να γυρίσουν την πλάτη στον καιροσκοπισμό των συγκεκριμένων κομμάτων.

Πράγματι, στην προχτεσινή κινητοποίηση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών, εμφανίστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως...«προστάτες» των ακτών και του περιβάλλοντος. Ομως, ήταν αυτοί και τα κόμματά τους, που, πριν από λίγα χρόνια, με τις αποφάσεις τους, σε κυβερνητικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, έδιναν το «πράσινο φως» στους ιδιώτες όχι μόνο να βάλουν τα κάγκελα στις παραλίες, αλλά και να τις παραδώσουν μαζί με άλλους δημόσιους χώρους σε μεγαλοεπιχειρηματίες και ιδιώτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, θεωρούμε χρέος να θέσουμε ως ΚΚΕ σε συζήτηση μαζί σας ορισμένα ζητήματα και σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα, από την προχτεσινή συγκέντρωση στην παραλία του Ελληνικού. Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή συγκέντρωση εμφανίστηκαν, ως δήθεν αγωνιζόμενοι για το χώρο του Ελληνικού, το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο ΣΥΝ με τον κ. Α. Αλαβάνο, η κ. Φ. Γεννηματά, ο κ. Γ. Μίχας, Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, ο κ. Χαρδαλιάς, δήμαρχος της ΝΔ στο Βύρωνα και άλλοι παράγοντες. Κατά τη γνώμη μας, έπεσαν σαν τα κοράκια, επειδή έχουμε εκλογές, για να κοροϊδέψουν άλλη μια φορά τον κόσμο».

«Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα κόμματα και οι ηγεσίες τους έχουν, ο καθένας με τον τρόπο του, συμβάλει στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

  • Η ΝΔ προχωρεί ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
  • Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε όταν ήταν κυβέρνηση το σχεδιασμό για να παραδοθούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο κεφάλαιο και μάλιστα με τον νόμο 3016. Επίσης με την εταιρεία "Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" παρέδωσε και τις ακτές στους ιδιώτες.
  • Ο ΣΥΝ με την κ. Ε. Καρακώστα στη συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιώς, στις 15/03/2005, πρότεινε: "Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων και τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων να περιέλθουν επίσης στην αρμοδιότητα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ανάλογα με τις χρήσεις που καθορίζονται, στα πλαίσια πάντα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ) να αξιοποιηθούν ως πηγές εσόδων για τη συντήρηση των μητροπολιτικών πάρκων". Δηλαδή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εμπορεύεται τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ΣΥΝ».
«Είναι όλοι συνυπεύθυνοι»

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Φτάνει πια η κοροϊδία. Για να έχει επιτυχία η πάλη, ο αγώνας στο Ελληνικό, πρέπει ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις ηγεσίες και τον καιροσκοπισμό τους.

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να μην πέσει στο δόκανο που στήνουν ενόψει εκλογών ο δικομματισμός και οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Να στηρίξει μαζικά και με την ψήφο του στις εκλογές το ΚΚΕ. Για να έχει επιτυχία ο αγώνας μας, ώστε οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι ακτές, να γίνουν κρατική λαϊκή περιουσία.

Η διαχείριση και η συντήρησή τους να γίνεται από το κράτος και να αξιοποιούνται δωρεάν από το λαό και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ