Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Σύμφυτη με το σύστημα η διαφθορά και στις εξετάσεις

«Το σύστημα της αδικίας, της ανισότητας και της εμπορευματοποίησης δημιουργεί και τη διαφθορά». Αυτά σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σχετικά με τα περί «διαρροής» θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα στη Λάρισα διαπιστώθηκε πως τα θέματα των εξετάσεων βρέθηκαν σε φροντιστήρια, πριν αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας επικαλούμενος «απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες», δήλωσε ότι τα θέματα διακινήθηκαν σε ώρα κατά την οποία οι εξεταζόμενοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και δεν υπήρξε ζήτημα διαρροής.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γ. Χατζητέγα, για ηθική αυτουργία σε παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος είχε στα χέρια του τα θέματα των εξετάσεων του περασμένου Σαββάτου, μόλις 45 λεπτά μετά την έναρξη και τα έστειλε σε 100 φροντιστήρια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρήτη καθώς διαπιστώθηκε ότι από εκεί πήρε τα θέματα.

«Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το μέγεθος της αδικίας και της αναξιοπιστίας του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων», δηλώνει από την πλευρά της η ΑΣΓΜΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το να υπάρξουν και "δομημένα θέματα" δε θα μας ξαφνιάσει».

«Στο εξής, εκτός από τα άλλα προσόντα τους, τα φροντιστήρια θα υπόσχονται και πρόσβαση στα θέματα», σχολιάζει η ΑΣΓΜΕ, τονίζοντας: «Αυτή η εκπαίδευση είναι ακατάλληλη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι δική μας υποχρέωση να διεκδικήσουμε μαζί με τα παιδιά μας, με τους εκπαιδευτικούς, με όλους τους θιγόμενους, την παιδεία των αναγκών και των οραμάτων της νέας γενιάς». Η ΑΣΓΜΕ ζητά αποδέσμευση του σχολείου από την επαγγελματική επιλογή και το κράτος να εξασφαλίσει στους νέους μετά τα 18 χρόνια, το δικαίωμα επαγγελματικής επιλογής, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές σε κρατικές επαγγελματικές σχολές ή στην Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ