Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι βουλευτές

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Ευρωβουλή, με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Associated Press

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Ευρωβουλή, με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις Βρυξέλλες στις 6 Ιούνη 2007, πριν την ομιλία του Ξαβιέ Σολάνα, σχετικά με τις εξελίξεις στα Παλαιστινιακά εδάφη και γενικά στη Μέση Ανατολή, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Τούσσας, του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Αδάμος Αδάμου, του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Πέντρο Γκουερέιρο και της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Λουίζα Μοργκαντίνι, με τη συμμετοχή και άλλων ευρωβουλευτών, με παρέμβασή τους ανάρτησαν πανό στην αίθουσα συνεδρίασης του ΕΚ απαιτώντας την απελευθέρωση των 45 μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου που παράνομα κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Στη σύντομη παρέμβαση, ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΕΚ για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, επισήμανε τα έξης:

«Εμείς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Παλαιστινίους συναδέλφους μας που είναι φυλακισμένοι από το Ισραήλ. Συμβολικά, 45 ευρωβουλευτές εκδηλώνουν τη στήριξή τους υποστηρίζοντας συλλογικά τα 45 μέλη του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου. Σαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε τη φυλάκιση του Προέδρου και του 1/3 των Μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή τους. Κάνουμε έκκληση υπέρ της αποστολής μιας αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας επισήμανε τα εξής:

«Το ΚΚΕ συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του έτσι ώστε να αποτραπούν τα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή, για την άμεση αναγνώριση της Παλαιστινιακής κυβέρνησης που αποτελεί την επιλογή του παλαιστινιακού λαού στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Να σταματήσει άμεσα το οικονομικό και πολιτικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Να αποσυρθούν όλα τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη και να γκρεμιστεί το τείχος του αίσχους.

Να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές τα 45 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου καθώς και οι 11.000 πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται παιδιά και γυναίκες.

Στηρίζουμε ιδιαίτερα το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να εκλέγει την κυβέρνησή του και την Παλαιστινιακή Αρχή, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των λαών να εκλέγουν τους ηγέτες τους και να καθορίζουν το μέλλον τους.

Στηρίζουμε τη δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ