Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ματωμένο τριήμερο

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τους διακόσιους έφτασαν οι νεκροί, ανάμεσά τους κι ένας Βρετανός στρατιώτης, το Σαββατοκύριακο και χτες στο Αφγανιστάν. Σημειώθηκε δε επίθεση εναντίον του λεγόμενου Προέδρου της δοσιλογικής κυβέρνησης, Χάμιντ Καρζάι, με 6 ρουκέτες, που όμως δε βρήκαν στόχο, καθώς μιλούσε σε εκδήλωση νοτιοδυτικά της Καμπούλ.

Στη Χοστ, χτες, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο όχημα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να τραυματιστούν. Στη Χελμάντ, ο στρατιώτης Πολ Σάνφορντ σκοτώθηκε σε ενέδρα, ο 59ος στρατιώτης της Βρετανίας που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από το 2001 και ο 80ός ξένος εφέτος. Το 2006, είχαν βρει το θάνατο 191 ξένοι στρατιώτες.

Στην Μπάγκντις, όπου σπάνια σημειώνονται μάχες, τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 30 μαχητές των Ταλιμπάν και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε πολύωρες μάχες.

Ο στρατός του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι σκότωσε 157 «Ταλιμπάν» τις τελευταίες 10 μέρες και υπέστη έξι απώλειες σε επιχειρήσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένων 24 στη Ζαμπούλ. Αλλες πηγές έκαναν λόγο για 11 αστυνομικούς νεκρούς.

Στην Κανταχάρ ωστόσο δολοφονήθηκε ο στρατηγός Μοχάμαντ Νταούντ Σαλέχ, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ