Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Το ένα τέταρτο των παιδιών ζουν σε συνθήκες φτώχειας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μπορεί το Λονδίνο να προσπαθεί να μετατραπεί στη νέα Μέκκα των χρηματιστηρίων και το χρήμα να ρέει άφθονο, αλλά ελάχιστα είναι τα οφέλη για τους Βρετανούς, καθώς πάνω από το ένα τέταρτο των παιδιών στη Βρετανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με μελέτη ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το Κέντρο για Μακροχρόνιες Μελέτες (CLS) του πανεπιστημίου εξέτασε από το 2003 έως το 2005, δηλαδή την περίοδο που σηματοδοτεί την «καρδιά» της κυβέρνησης των νέων Εργατικών του Τόνι Μπλερ στο φόντο του πολέμου του Ιράκ, την κατάσταση 15.500 παιδιών στη Βρετανία ηλικίας τριών ετών και συμπέρανε ότι το 26% από αυτά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι το 72% των παιδιών ηλικίας τριών ετών των μονογονεϊκών οικογενειών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως επίσης το 68% των παιδιών πακιστανικής καταγωγής και το 67% καταγωγής από το Μπαγκλαντές.

Η έρευνα δημοσιοποιείται μετά την έκθεση της UNICEF που είχε συγκλονίσει τη χώρα τον περασμένο Φλεβάρη. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που αφορούσε στην ευημερία των παιδιών σε 21 οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες βάσει διαφόρων κριτηρίων, κυρίως οικονομικών, η Βρετανία ήταν η χειρότερη χώρα του βιομηχανικού κόσμου για να ζει κανείς ως παιδί και καταλάμβανε την 21η θέση στην κατάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ