Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Συνεχίζονται οι μάχες

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν και χθες στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ, καθώς ο λιβανικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη «Φάταχ αλ Ισλάμ» καταλαμβάνοντας ορισμένες θέσεις της. Παρά τον καταιγισμό πυρών και τις απώλειές του, ο Ερυθρός Σταυρός συνέχισε την παροχή τροφής, νερού και φαρμάκων στους εναπομείναντες, στον καταυλισμό, αμάχους. Εκτιμάται ότι από τους περισσότερους από 35.000 κατοίκους, εντός παραμένουν 3.000 - 6.000 και από την Κυριακή μέχρι χθες ο Ερυθρός Σταυρός απομάκρυνε άλλους 342, κυρίως βρέφη και παιδιά.

Η φιλοσυριακή παλαιστινιακή οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - Γενική Διοίκηση» διέψευσε ότι μαχητές της βοηθούν τη «Φάταχ αλ Ισλάμ». Παράλληλα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συνέχιζαν τις διαμεσολαβητικές τους προσπάθειες, αν και παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι μάλλον αδιέξοδη. Λιβανέζοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα περιθώρια εκτόνωσης εξαντλούνται, όσο αυξάνονται οι απώλειες του στρατού (περισσότεροι από 60 νεκροί).

Στο θέμα αναφέρθηκε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσπαθήσουν για αποκλιμάκωση της έντασης με διάλογο», ενώ εξέφρασε «υποστήριξη στη λιβανική κυβέρνηση ενάντια στους τρομοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ