Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Απάντηση των ανταρτών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

«Τίποτε δε συμφωνήθηκε μεταξύ μας και της γαλλικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση του Γκράντα» θα δηλώσει σε συνέντευξή του στον Κολομβιανό δημοσιογράφο Λαζάρο Βιβέρο το ηγετικό στέλεχος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ραούλ Ρέγες. Ο Ρέγες με απόλυτη σαφήνεια απάντησε στις δημαγωγικές ρητορείες του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, περί απελευθέρωσης του Ροντρίγκο Γκράντα (επίσης στελέχους της οργάνωσης) μετά από συμφωνία με τον νέο Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Η αντάρτικη οργάνωση απάντησε έτσι, στο νέο τέχνασμα της αντιδραστικής κυβέρνησης Ουρίμπε για μονομερή απελευθέρωση αιχμάλωτων ανταρτών, που επιχειρεί να εμφανίσει ως χειρονομία «καλής θέλησης».

Σχετικά με υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Ουρίμπε, τόνισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση και κύριος όρος για την επανέναρξη οποιουδήποτε είδους συνομιλιών είναι η δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στις περιοχές Φλορίδα και Πραδέρα στην επαρχία του Βάγιε ντελ Κάουκα.

Τέλος, στη σύλληψη δύο στρατιωτών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, καθώς μέθυσαν ενόσω βρίσκονταν σε πάρτι σε σχολείο του Σαν Βινσέντε ντελ Καγκουάν και «έκαναν σκοποβολή» σε ανθρώπους, σκοτώνοντας έξι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί 9 ετών. Σημειώνεται ότι το Σαν Βινσέντε ντελ Καγκουάν ήταν το κέντρο της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης για τις διαπραγματεύσεις με τους FARC επί προεδρίας Αντρές Παστράνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ