Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Νέα ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος της Κούβας

Η πολιτική των ιμπεριαλιστών είναι ο μόνος θύτης, κατήγγειλε ο Γ. Μαυρίκος, παρεμβαίνοντας χτες, εκ μέρους της ΠΣΟ, στη σχετική συζήτηση

Σύσσωμος ο κουβανικός λαός στηρίζει την Επανάσταση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα

Associated Press

Σύσσωμος ο κουβανικός λαός στηρίζει την Επανάσταση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα
ΓΕΝΕΥΗ

(Του απεσταλμένου μας

ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ). -

Την υποκρισία και τα δυο μέτρα και σταθμά με τα οποία τα όργανα του ΟΗΕ αντιμετωπίζουν την Κούβα, κατήγγειλε χτες εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) ο γενικός γραμματέας της, Γιώργος Μαυρίκος, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της 5ης συνεδρίας του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (αντικατέστησε το 2006 την αντίστοιχη Επιτροπή) στη Γενεύη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έκθεση της αρμόδιας επιτρόπου του ΟΗΕ με θέμα «Η κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κούβα».

Η έκθεση φέρει για μια ακόμη φορά ατόφια τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κυρίως των ΗΠΑ και καταλήγει σε μονομερείς συστάσεις προς την Κούβα για άμεσες μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία και τον Ποινικό Κώδικα, ώστε να «εναρμονιστεί»με την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στη φετινή έκθεση, άλλοθι για τις συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ αποτελούν, ανάμεσα σε άλλα, οι συκοφαντικές κατηγορίες για τη «σύλληψη 80 σχεδόν Κουβανών το Μάρτη και τον Απρίλη του 2003 (...) επειδή ασκούσαν δραστηριότητες, όπως δημοσιογράφοι, συγγραφείς, μέλη Ενώσεων κ.ά.». Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνεται και στη γραπτή παρέμβαση που κατέθεσε η ΠΣΟ, πρόκειται για αντεπαναστάτες, στρατολογημένους από το Γραφείο των Αμερικάνικων συμφερόντων στην Κούβα σε σχέδιο που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη για την αποσταθεροποίηση του σοσιαλιστικού καθεστώτος.

Η δράση τους έρχεται να επιβεβαιώσει την καταφανέστατη ανάμειξη μιας χώρας στα εσωτερικά ζητήματα μιας άλλης. Ο ΟΗΕ όμως, όχι μόνο κλείνει τα μάτια απέναντι σ' αυτήν την επιθετικότητα, που συμπληρώνει το φονικό εμπάργκο, αλλά με «εκθέσεις» όπως και αυτή του Συμβουλίου την καθαγιάζει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι χτες, κατά τη σχετική συζήτηση, πλήθος πολέμιων της Επανάστασης, κυρίως από το Μαϊάμι, έσπευσαν να υπερασπιστούν το «πόνημα» του Συμβουλίου του ΟΗΕ.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό και το περιεχόμενο της έκθεσης, ο Γ. Μαυρίκος κατέληξε στην παρέμβασή του: «Ποιος θα μπορούσε να είναι τόσο αδιάντροπος για να παρουσιάσει μια τέτοια "έκθεση" - φάρσα; Ποιον κοροϊδεύουν; Γιατί η Κούβα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όταν είναι μόνο το θύμα ενός κράτους που ασκεί επίσημα τρομοκρατία και γενοκτονία σε βάρος της, με στόχο να επιβάλει στον κουβανέζικο λαό τη μαζική καταπάτηση των δικαιωμάτων του; Οι ΗΠΑ είναι ο θύτης, σ' αυτούς να απευθύνετε συστάσεις, σταματήστε την υποκρισία και τα δυο μέτρα και σταθμά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ