Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι πολυεθνικές οικογένειες

«Απόπλους στο φως:/ Τα φτερά κι ο άνεμός της/ αγγέλων παγκόσμια κατάνυξη/ φως π' αρμενίζει στα κατάρτια της νύχτας/ και παγιδεύεται στο δίχτυ του πολέμου» (Νίκος Δεληγιάννης)

Οι πολυεθνικές μπίζνες έχουν από την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία τη σημειολογία τους. Το 1933, το «Αγιο Βατικανό» των εταιρειών του, έκλεινε συμφωνία πολιτικοοικονομική (Κογκορδάτο) με τον Χίτλερ. Η φρίκη του ανατέλλοντος φασισμού κυρίευε όλη την Ευρώπη. Το 1936, γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι φωνές «θαυμασμού» για το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» συνοδεύτηκαν με την κατάληψη της Ρουμανίας (1936). Η Γαλλία το ανέχθηκε. Το 1938, δημοσιεύεται στους «Τάιμς» της Αγγλίας, ένα ανοιχτό γράμμα υποταγής του Τσόρτσιλ προς τον Χίτλερ: «Αν συνέβαινε στην Αγγλία μια εθνική συμφορά σαν εκείνη που συνέβη στη Γερμανία (1918), θα παρακαλούσα το Θεό να μας έστελνε έναν άνδρα με τη δύναμη της δικής σας θέλησης - του δικού σας πνεύματος!!».

Οι στρατηγοί, τραπεζίτες, ήταν αδέρφια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ραϊμόνδος Ντιορ, Γάλλος ιστορικός του ειδικού τεύχους «Κραπουγιό»: «Οι 200 οικογένειες», καταγράφει τη σχέση των ολιγαρχιών. Ο Τσάμπερλεν (Βρετανός πρωθυπουργός) ήταν επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος μεγάλων εταιρειών: Κάτοχος ενός πακέτου μετοχών της «Ιμπέριαλ-Χέμικαλ», ενός τραστ χημικών προϊόντων. Συνδεόταν με τη γαλλική πολυεθνική «Κιλμάν», τη βελγική «Σολβάι», τη γερμανική «Φαρ-Μπενιτουστρί». Ο Χίτλερ ήταν διαπλεκόμενος με γερμανικά τραστ. Ο Μουσολίνι ήταν μέτοχος στα οικονομικά μεγαθήρια, χημικών προϊόντων «Μοντεκατίνι» και «Φίατ» - «Πιρέλι» (αυτοκινητοβιομηχανίες) στην Ιταλία.

Οι Γάλλοι καπιταλιστές Βεντέλ, Σνάιτερ είχαν πρόσβαση στην Κεντρική Ευρώπη. Κυρίως στο συγκρότημα «Σκόντα», «Πίλσεν». Αυτό το πολεμικό ματς μεταξύ των τραστ, της εγγλέζικης «Ιμπέριαλ - Χέμικαλ», της γερμανικής «Ι. Γκε Φάρμπεν», που υποστήριζε ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός «Κιλμάν», κατά του τσεχοσλοβακικού τραστ «Αουσιγκ», το υποστήριζε το αμερικανικό τραστ Ντιπόν - Ντε - Νεμούρ. Η αγγλική εταιρεία «Βίκερ» (παραγωγή οπλικών συστημάτων) συνδεόταν με τους Κρουπ της Γερμανίας, την εταιρεία «Σκόντα» της Τσεχοσλοβακίας. Συνεργαζόταν με το γαλλικό όμιλο Σνάιτερ, που τον καταπολεμούσε ο όμιλος Βεντέλ. Εκκόλαπταν το κεφαλαιοκρατικό «αυγό του φιδιού» - τον πόλεμο.

Η ίδια πολυεθνική πυραμίδα, «Οι φίλοι του Μπους», εφαρμόζουν το «κοράνι» του Χίτλερ «Μάιν Καμπφ»! Κάθε προπαγάνδα πρέπει να έχει απήχηση εντός / εκτός Αμερικής, ανάλογα με την αποδεκτικότητα των πιο «φτωχών εν πνεύματι», που δημιουργούν τα κατευθυνόμενα καπιταλιστικά ΜΜΕ!! Σ' αυτόν τον πολεμικό - οικονομικό κριό συμμετέχουν στο Ιράκ οι εταιρείες: «Halliburton» (του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι), «Bechtel» (Τζορτζ Σουλτς), «Parsons». Ολες είναι χρηματοδότες του ρεπουμπλικανικού κόμματος, της προεκλογικής καμπάνιας του Τζορτζ Μπους. Εχουν υπογράψει συμβόλαια αίματος διαρκείας. Για το μεγάλο φαγοπότι. Μαζί μ' άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες, του G7, των «αδελφών» πετρελαίου, άλλων δραστηριοτήτων συναφών με τα κέρδη συγκροτούν την αποικιοκρατία. Η ιστορική αλληλουχία όλων εκείνων των περιστατικών, που οδήγησαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα ιμπεριαλιστικά παραληρήματα, την πολιτική του «ζωτικού χώρου» των ΗΠΑ. Τα σχέδια της «Μεγάλης Συμμαχίας» των ΗΠΑ - ΕΕ, κατά των λαών, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», χαράζονται από τις πολυεθνικές οικογένειες.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ