Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τις ΣΔΙΤ

Ολο και περισσότεροι μαζικοί φορείς συνειδητοποιούν αυτό που πρώτο το ΚΚΕ αποκάλυψε. Οτι δηλαδή οι περιβόητες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ωφελούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ αποτελούν έναν ακόμη θεσμό που χαρατσώνει το λαό και βλάπτει σοβαρά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό οι Ομοσπονδίες των μηχανικών του Δημοσίου (Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ), της ΟΛΜΕ και των Συλλόγων Εργαζομένων του ΟΣΚ αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία που θα αναδείξει τις αρνητικές επιπτώσεις των ΣΔΙΤ.

Οπως τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση:

  • Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ στη χώρα μας θα υποθηκεύσει το οικονομικό της μέλλον, αυξάνοντας τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και θα φορτώσει με επιπλέον οικονομικά βάρη το κοινωνικό σύνολο.
  • Θα αλλοιώσει ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα του Δημοσίου, αφού βασικές του υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες όπως, η κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων και λοιπών υποδομών μεταφέρονται ως δραστηριότητα στους ιδιώτες με υπέρμετρα αυξημένα κόστη, περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων. Στην ουσία έχουμε παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου με την εκχώρηση νέων πεδίων δράσης στο κερδοσκοπικό - κατασκευαστικό κεφάλαιο.
  • Το κριτήριο της κερδοφορίας, θα θέσει σε αμφισβήτηση την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής σε περιφέρειες της χώρας, που δε θα το διασφαλίζουν, με συνέπεια την περαιτέρω εγκατάλειψη της περιφέρειας.

Οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από τα παραπάνω είναι προφανείς και σε ό,τι αφορά την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση και σε ό,τι αφορά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ