Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ)
Κατέθεσε πρόταση για σύμπραξη με ιδιώτες

Εναν από τους πιο άξιους εκφραστές της πολιτικής Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκει η κυβέρνηση της ΝΔ στο πρόσωπο του δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Αμπατζόγλου και της διοίκησής του (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ). Η μελέτη που κατέθεσε πρόσφατα στο υπουργείο Εσωτερικών για να ενταχθεί στα προγράμματα των ΣΔΙΤ ζητά την άδεια να παραδώσει στους ιδιώτες τους χώρους στάθμευσης, την ολοκλήρωση των αθλητικών πάρκων συνολικής έκτασης 98 στρεμμάτων και το πρόγραμμα λιπασματοποίησης οργανικών αποβλήτων, που ο ίδιος ξεκίνησε πιλοτικά.

Οπως ρητά αναφέρεται στη μελέτη, κύριο χαρακτηριστικό των συμπράξεων θα είναι οι ιδιώτες να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να συντηρούν, να λειτουργούν και φυσικά να εκμεταλλεύονται τους αθλητικούς χώρους, τα πάρκιν και τα οργανικά απόβλητα. Ταυτόχρονα, όμως, ο δήμος δεν αναλαμβάνει απλά να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες στο να αντιμετωπίσουν προβλήματα αδειοδότησης και απαλλοτριώσεων. Αλλά, επιπλέον, υπόσχεται να «βάλει πλάτη» σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα «από αντιδράσεις φορέων ή κινήσεων πολιτών λόγω αισθητικής αλλοίωσης του περιβάλλοντος, πρόκλησης ρύπανσης κλπ.».

Για την πολιτική αυτή ιδιωτικοποίησης και την παράδοσή τους στην κερδοσκοπία, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας». Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση: «Οι τομείς που θέλει να παραδώσει είναι έργα που έχει ευθύνη να τα υλοποιήσει η πολιτεία, που τα οφείλει στους δημότες, έρχονται να ξαναπληρωθούν από το λαό και να φουσκώνουν παράλληλα οι τσέπες των επιχειρηματιών. Αυτοί θα έχουν τη χρήση τους, αυτοί και τα κέρδη. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αλλά άγρια διπλή φορολόγηση και πολιτική ιδιωτικοποίησης των πάντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ