Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
«Ισως μείνουμε και δεκαετία»

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αμερικανικών στρατευμάτων και σιιτών μαχητών του Μουκτάντα Σαντρ, στην Αμάρα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Πιθανώς να χρειαστεί να μείνουμε μία δεκαετία» εκτίμησε, σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους. Συμπλήρωσε, βέβαια, ότι το Σεπτέμβρη θα μπορεί να δώσει μια ακριβέστερη εικόνα της κατάστασης μετά την ανάπτυξη ενισχύσεων, αν και παραδέχτηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Συγκρατημένη εμφανίστηκε και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που συναντήθηκε χτες στην Ουάσιγκτον με τον Ιρακινό ομόλογό της. Πηγές ανέφεραν ότι η Ράις επρόκειτο να ασκήσει νέες πιέσεις στον Ζεμπάρι για την αντιμετώπιση της ενδοκοινοτικής βίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι κατοχικοί ετοιμάζονται για νέες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις «σε περιοχές κλειδιά» γύρω από τη Βαγδάτη.

Προς το παρόν, πάντως, νέες επιθέσεις και μάχες σημειώνονταν σε διάφορες περιοχές. Νοτίως, στην Αμάρα, σε πολύωρη σκληρή μάχη μεταξύ μαχητών του «στρατού του Μεχντί», του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης του σιίτη Μουκτάντα Σαντρ και κατοχικών, σκοτώθηκαν, κατά τις ιρακινές αρχές, 36 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. Εκπρόσωπος του «στρατού του Μεχντί» υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 17 μέλη του και τραυματίστηκαν 45, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι τα υπόλοιπα θύματα. Επίσης, χτες, σε τριπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη νότια Βαγδάτη σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 27. Σε ανάλογη επίθεση στη Φαλούτζα σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 12, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση κυκλοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ