Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΟΙ ΓΙΑ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Απορρίπτουν προκαθορισμένες συνομιλίες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Μορφή άσκησης κατάφωρης βίας» χαρακτήρισε χτες σύμβουλος του Σέρβου πρωθυπουργού, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, την πρόσφατη πρόταση του Αμερικανού απεσταλμένου στο Κοσσυφοπέδιο, Φρανκ Ουίσνερ, για την επανέναρξη «ελεγχόμενων συνομιλιών για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου με προκαθορισμένο αποτέλεσμα την ανεξαρτησία» του προτεκτοράτου.

Ο Σόραν Σούριτς σημείωσε ότι η πρόταση Ουίσνερ (έμπνευσης Σαρκοζί, κατά την πρόσφατη σύνοδο του G-8 στη Γερμανία) απορρίπτεται καθώς συνιστά, εκτός των άλλων, «προσβολή στην κοινή λογική, που θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπρέπεια κάθε ανεξάρτητης χώρας». Επανέλαβε έτσι ότι η Σερβία προτείνει πραγματικές διαπραγματεύσεις με τους Κοσσοβάρους Αλβανούς στο πλαίσιο σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της Χάρτας του ΟΗΕ και του σερβικού Συντάγματος.

Το ίδιο 24ωρο εφημερίδες της Πρίστινας σχολίαζαν πως η διαπραγματευτική ομάδα των Κοσσοβάρων Αλβανών δεν αντιτίθεται σε «συνομιλίες προκαθορισμένου αποτελέσματος», μολονότι θεωρούν πως δε θα βοηθήσουν στην επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος της επαρχίας. Στο μεταξύ, ο Δανός υπουργός Αμυνας, Σόρεν Γκάντε, συνέστησε «ψυχραιμία και ηρεμία» στους Κοσσοβάρους Αλβανούς καταλήγοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση μίας καλής κατάστασης ασφαλείας» στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ