Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Κλείνει ο κλοιός στο Ναχρ αλ Μπάρεντ

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Κλιμακώνει ο λιβανικός στρατός το σφυροκόπημά του, με χρήση βαρύ πυροβολικού, κατά των ενόπλων της ισλαμιστικής «Φατάχ αλ Ισλάμ» στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ. Χτες το πρωί, ανακοινώθηκε ότι καταλήφθηκε το αρχηγείο της οργάνωσης, ενώ στρατιωτικές πηγές διέρρεαν ότι έχουν εντολές «να τελειώνουν» με την υπόθεση αυτή εντός των επομένων 24ώρων.

Κατά τη διάρκεια σφοδρής ανταλλαγής πυρών, σημειώθηκε έκρηξη στην περίμετρο του καταυλισμού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι 3 Λιβανέζοι στρατιώτες. Το σύνολο των απωλειών από την έναρξη της πολιορκίας, στις 20 Μάη, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 150 νεκρούς, με τους στρατιώτες να ξεπερνούν τους 70.

Εντός του καταυλισμού, εκτιμάται ότι παραμένουν 2.000 άμαχοι. Πληροφορίες θέλουν τους ενόπλους των παλαιστινιακών οργανώσεων «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», «Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», «Φατάχ», «Τζιχάντ» και «Χαμάς», να έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους αμάχους, απωθώντας τους ισλαμιστές μαχητές που αποπειρώνται να παρεισφρήσουν.

Εκρηξη σημειώθηκε, χτες βράδυ, και στον καταυλισμό Αϊν αλ Χίλουε. Οφείλεται πιθανότατα σε λάθος κατά την κατασκευή βόμβας. Σκοτώθηκαν 2 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 3.

Ενταση στο νότο

Περιπολίες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία πραγματοποιούν, από την Κυριακή, εντατικά ο λιβανικός στρατός και οι δυνάμεις του ΟΗΕ - FINUL, μετά την εκτόξευση 2 ρουκετών «Κατιούσα» στο ισραηλινό έδαφος. Οι ρουκέτες έπληξαν την πόλη Κιριάτ Σμόνα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Η «Χεζμπολάχ» ξεκαθάρισε ότι δε γνωρίζει τίποτε για τις ρουκέτες και η λιβανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες. Η ισραηλινή πλευρά επέρριψε ευθύνες «σε περιθωριακές παλαιστινιακές οργανώσεις». Αργά το βράδυ, την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ταξιαρχίες Μπάντρ για την Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) - Λιβανικός κλάδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ