Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ιδού τα εκβιαστικά χαράτσια

Τελειωμό δεν έχουν τα χαράτσια κατά των αγροτών που πληρώνουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ για να παραλάβουν τις αιτήσεις για την επιδότησή τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση 13 αγροτών στο Στίβο Θεσσαλονίκης, των οποίων οι αιτήσεις δεν παραλήφθηκαν, επειδή τις είχαν συμπληρώσει με τη βοήθεια ειδικού γραφείου καταβάλλοντας λιγότερα χρήματα από όσα θα έδιναν στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης. Ομως ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίστηκε το χαράτσι υπέρ της ΠΑΣΕΓΕΣ, λέγοντας μάλιστα ότι με αυτό ενισχύεται το συνεταιριστικό κίνημα και κατ' επέκταση οι ίδιοι οι αγρότες.

Ο Α. Τζέκης κατήγγειλε ότι οι αγρότες όχι μόνο είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και το χαράτσι (θα φθάσει τα 90 εκατομμύρια ευρώ) της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μάλιστα, η παρακράτηση αυτή είναι παράνομη ακόμα και για την ίδια την ΕΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε: «Εσείς που λέτε ότι την ΕΕ πρέπει να την ακούτε, γιατί δεν την ακούτε στην προκειμένη περίπτωση;». Οσο δε για το επιχείρημα ότι ενισχύεται έτσι το συνεταιριστικό κίνημα, ο Α. Τζέκης είπε ότι εάν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τους συνεταιρισμούς, τότε θα τους ενίσχυε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ