Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν τα χαρτιά τους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή τις χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με διάφορα προγράμματα τη φτώχεια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Ο υπουργός Οικονομικών για μια ακόμα φορά απέκρυψε ότι από την πολιτική της κυβέρνησης αυτοί που ωφελήθηκαν από την αύξηση του παραγόμενου πλούτου είναι η πλουτοκρατία. Αντίθετα, η ζωή των εργαζομένων, που παράγουν τον πλούτο, επιδεινώθηκε.

Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ ότι θα μειώσει τη φτώχεια από το 20% στο 15% αποτελεί μεγάλο ψέμα. Η πραγματική φτώχεια στην Ελλάδα και στην ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερη και συνεχώς διευρύνεται. Κάποιες παροχές κατά των ακραίων φαινομένων και της εξαθλίωσης δεν είναι μέτρα κατά της φτώχειας, αλλά διαχείρισης και αποδοχής της. Η προεκλογική εξαγγελία για ενίσχυση, με 1.000 ευρώ το χρόνο, των οικογενειών που βρίσκονται στη δεινή κατάσταση της εξαθλίωσης, αποτελεί εμπαιγμό. Αποκαλύπτει ότι τα κόμματα που υπηρετούν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας δε θέλουν, γι' αυτό και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα λαϊκά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κρίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ με βάση τα δικά τους δικαιώματα και τις δικές τους ανάγκες. Δεν πρέπει να αποδεχτούν τους ισχυρισμούς, τα επιχειρήματα και τις υποσχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή αυταπάτη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρύβουν τα χαρτιά τους γιατί και οι δυο έχουν δεσμευτεί, όποιος και να είναι στην κυβέρνηση, να πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα.

Η μόνη απάντηση που μπορούν να καταλάβουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι η καταδίκη της πολιτικής τους και η ενίσχυση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ