Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στις 25.000 € ο μισθός του διοικητή!

Οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και οι ανατιμήσεις των τιμολογίων μαζί με τα υψηλά επιχειρηματικά κέρδη, έφεραν αύξηση και στις αποδοχές του εκλεκτού της ΝΔ κατά 67%...

Eurokinissi

Με αποκλειστικό κριτήριο την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του ΟΤΕ, που αναπόδραστα συνδέεται με αύξηση των τιμολογίων και επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, κινήθηκε η χτεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα τόσο από την ομιλία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, όσο και από τις αποφάσεις που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση.

Ο Π. Βουρλούμης, αφού εξασφάλισε γενναία αύξηση 10.000 ευρώ το μήνα στον ήδη παχυλό μισθό του (25.000 ευρώ, από 15.000 ευρώ) και στους μισθούς των συνεργατών του, επικαλέστηκε τον «εντεινόμενο ανταγωνισμό», προαναγγέλλοντας «συνεχή προσπάθεια μείωσης του κόστους και αύξησης της παραγωγικότητας». Ο Π. Βουρλούμης υπερηφανεύτηκε ότι «προσγείωσε τον ΟΤΕ στη νέα πραγματικότητα του σκληρού ανταγωνισμού», μειώνοντας το προσωπικό κατά 5.000 (στο ένα τρίτο) και καθιερώνοντας το νέο αντεργατικό Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Αναφέρθηκε και στο «στρατηγικό επενδυτή», αποδίδοντας την «έλλειψη προόδου» στην «υψηλή» τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, η οποία όπως είπε, «αφαιρεί από τον υποψήφιο αγοραστή το δέλεαρ του αυξημένου κέρδους που θα προέκυπτε από μια χαμηλή τιμή αγοράς». Επισήμανε δε με νόημα, ότι «με ή δίχως στρατηγικό μέτοχο, ο ΟΤΕ είναι σε θέση να λειτουργήσει με επιτυχία». Τέλος, ο Π. Βουρλούμης ανήγγειλε την πώληση της «Infote» μέσα στο 2007 και την απόσχιση της θυγατρικής εταιρείας «OTEGlobe».

Κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η καταβολή πρόσθετης «ειδικής αμοιβής απόδοσης» 100.000 ευρώ στον Π. Βουρλούμη για τη χρήση του 2006, αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές των μελών του ΔΣ, από 2.500 ευρώ σε 3.000 ευρώ, καθώς και η αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό μέχρι 10%, σε εύρος τιμών, ανάμεσα στα 10 και 30 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ