Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Αιματηρή επιχείρηση απελευθέρωσης αλλοδαπών εργαζομένων που κρατούνταν όμηροι από ένοπλους αντάρτες στο Δέλτα του Νίγηρα πραγματοποίησε χτες ο νιγηριανός στρατός. Η επιχείρηση εξαπολύθηκε σε σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων της ιταλικής εταιρίας «ΕΝΙ» στη νότια νιγηριανή πολιτεία Μπαγέλσα, που είχε καταληφθεί από την Κυριακή και κρατούνταν όμηροι 27 αλλοδαποί εργαζόμενοι, Νιγηριανοί εργάτες και στρατιώτες.

Το αποτέλεσμα της χτεσινής επιχείρησης ανακατάληψης του σταθμού από το στρατό ήταν να σκοτωθούν (σύμφωνα με δηλώσεις Νιγηριανού ταγματάρχη) και οι 12 ένοπλοι αντάρτες.

Η χτεσινή ανακατάληψη του σταθμού της «ΕΝΙ» απ' το νιγηριανό στρατό αναμένεται πως θα σημάνει νέα σειρά επιθέσεων απ' τους ένοπλους αντάρτες που δρουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Δέλτα του Νίγηρα ενάντια στα πολύχρονα εγκλήματα των ξένων πολυεθνικών εταιρειών στην περιοχή τους.

Το ίδιο 24ωρο συνεχίστηκε και χτες στις περισσότερες πόλεις της Νιγηρίας η δεύτερη μέρα της επ' αόριστον γενικής απεργίας που έχει κηρύξει το «Νιγηριανό Εργατικό Κογκρέσο» αντιδρώντας στις νέες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ