Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Βαριές απώλειες για τους κατοχικούς

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αιματηρές αποδεικνύονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων εντός και πέριξ της Βαγδάτης, και για τους ίδιους τους κατοχικούς. Σε τουλάχιστον 4 διαφορετικές επιθέσεις, κυρίως σε συνοικίες της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν, το τελευταίο 48ωρο, 14 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 3. Συνολικά, από τις αρχές Ιούνη, έχουν σκοτωθεί 59 Αμερικανοί.

Στις ίδιες επιθέσεις σκοτώθηκαν και 3 Ιρακινοί πολίτες ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, ενώ μάχες σημειώθηκαν ανάμεσα σε αντάρτες και σε κατοχικές δυνάμεις στη σουνιτική συνοικία Ανταμίγια της Βαγδάτης, χωρίς να γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα. Σε διάφορα άλλα περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα σκοτώθηκαν 21 πολίτες, με εξαίρεση τη βομβιστική επίθεση στο Σουλαϊμάν Μπεκ.

Στο Σουλαϊμάν Μπεκ, κοντά στο Κιρκούκ, παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη σε κτίριο όπου στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν 67. Στην πόλη κατοικούν Αραβες, Κούρδοι και Τουρκομάνοι. Πολύνεκρες είναι, όπως όλα δείχνουν, και οι εκκαθαριστικές κατοχικές επιχειρήσεις βορείως της Βαγδάτης, στην επαρχία Ντιγιάλα.

Πέριξ της πρωτεύουσας Μπαακούμπα, συνεχίζονται οι εισβολές και οι έρευνες, και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις έχουν σκοτωθεί, από την Τρίτη μέχρι χτες, 41 αντάρτες ενώ οι συλλήψεις ανέρχονται σε δεκάδες. Δεν έλειψαν, βέβαια, και αυτή τη φορά οι «παράπλευρες απώλειες»: 11 πολίτες τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε «κατά λάθος» το σπίτι τους.

Τέλος, από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται για 7ήμερη επίσκεψη ο Ιρακινός Πρόεδρος, ανακοινώθηκε ότι η Κίνα διέγραψε το χρέος του Ιράκ και προχώρησε σε υπογραφή εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών δεσμευόμενη ότι «θα στηρίξει την οικονομική ανόρθωση της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ