Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Μπήκε ο τακτικός, ο σοβαρός μήνας που θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μπήκε δυστυχώς ή ευτυχώς ο Σεπτέμβρης, για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Και η... προσγείωση είναι τόσο απότομη, που ούτε μέσα σε «Κονκόρντ» να βρισκόμαστε. Μα θα βρούμε τρόπο απόδρασης και απογείωσης, έστω για λίγη ώρα. Ας κάνουμε ένα ρόφημα με μέντα. Ανακατεύουμε με δύναμη 1/2 γιαούρτι σε μια κούπα με νερό και το αρωματίζουμε με λίγα φυλλαράκια μέντας. Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και μια μικρή δόση αλάτι. Το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε.

Επειτα, λέμε να κάνουμε ένα ρόφημα με μέλι. Θα ανακατέψουμε με δύναμη δυο κούπες γιαούρτι, τέσσερις κούπες νερό, τρία κουταλάκια μέλι. Θα τα αρωματίσουμε με μοσχοκάρυδο και με λίγο πιπέρι.

Ενα ρόφημα με τζίντζερ σας κάνει κέφι; Αν ναι, τότε: Σε ένα γουδί χτυπάμε ενάμισι κουταλάκι ζάχαρη με ένα κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ, ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού και τρεις κούπες ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα. Σουρώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε στα ποτήρια πολύ παγωμένο. Εις υγείαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ