Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
«Να στηρίξουμε το ΚΚΕ»

Μεγάλη εκδήλωση της ΠΕΕΠΠ στη Νάουσα

Επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, αγωνιστές και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και τα παιδιά τους, συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα την Κυριακή στην παραδοσιακή συνάντηση στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας. Η εκδήλωση που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά η Πανελλήνια Ενωση Πολιτικών Προσφύγων, φέτος ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Στο Υπόμνημα που έστειλαν οι συγκεντρωμένοι στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων τονίζεται ότι χρόνια τώρα παραμένουν άλυτα τα προβλήματα και ταλανίζουν τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ παρ' όλο που έχουν ψηφιστεί νόμοι για τη λύση τους. Επίσης, δεν ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων και χιλιάδες αγωνιστές με τις οικογένειες τους παραμένουν αναγκαστικά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στο Αγωνιστικό Κάλεσμα προς τα μέλη της και όλους τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες, η ΠΕΕΠΠ τους καλεί να πάρουν μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ενημερώνοντας το λαό και τονίζει: «Είναι καιρός να σπάσει το παιχνίδι του δικομματισμού. Η ψήφος μας πρέπει να δοθεί σε ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών και των δεινοπαθούντων επαγγελματοβιοτεχνών και αυτοί οι αγωνιστές είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ο πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ Γρ. Φώτου, ο Κ. Κατσιάβαλος, από τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων. Συμμετείχαν τα χορευτικά Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, του Πυρσού Νάουσας και το μουσικό συγκρότημα «Τα λαϊκά προάστια» από τη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ