Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο «σφυρί» τα λιμάνια Ηρακλείου και Κέρκυρας

Με τη μέθοδο της παραχώρησης στους ιδιώτες

Στο «σφυρί» βγάζει η κυβέρνηση τα λιμάνια Ηρακλείου Κρήτης και Κέρκυρας με τη μέθοδο της παραχώρησης στους ιδιώτες - διαδικασία που προωθεί και για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης - για τη δήθεν κατασκευή ...«μεγάλων» έργων. Σε χτεσινό «ενημερωτικό σημείωμα», που εξέδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρεται η απόφαση που πήραν οι Οργανισμοί των δύο λιμανιών να προκηρύξουν 4 διεθνείς διαγωνισμούς, για την κατασκευή μαρίνων σκαφών αναψυχής και εγκατάσταση πλωτών σταθμών οχημάτων (πάρκινγκ), οι οποίοι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, και για τα δύο λιμάνια, προβλέπεται παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης σε ιδιώτες λιμενικής ζώνης. Για τις μαρίνες σκαφών αναψυχής, η παραχώρηση για χρήση και εκμετάλλευση στους ...επενδυτές θα έχει διάρκεια και για τα δύο λιμάνια τα 30 έτη. Για τα πλωτά πάρκινγκ και στα δύο λιμάνια, η παραχώρηση, χρήση και εκμετάλλευση της λιμενικής ζώνης θα έχει διάρκεια 20 έτη.

Το δρόμο της ΝΔ να παραδίδει ένα ένα τα λιμάνια της χώρας στους ιδιώτες έχει ανοίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες. Το ίδιο έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για όσα βιώνουν σήμερα οι νησιώτες και ναυτεργάτες με την απελευθέρωση το 2001 των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δρόμο που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Ετσι και φέτος το ένα μετά το άλλο τα νησιά ξεσηκώνονται, απαιτώντας ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Μετά τη Λήμνο και τη Σύμη, στο πόδι βρίσκεται και η Σέριφος, η οποία συνδέεται με τον Πειραιά με ένα μόνο παλιό συμβατικό πλοίο, το «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» που πιάνει στο νησί όποτε θέλει ο πλοιοκτήτης του Αγούδημος. Αύριο Πέμπτη, αναμένεται φορείς του νησιού να έρθουν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ