Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Μη "φτιάχνεσαι" στα μέτρα τους. Ζήσε ελεύθερος»

Στιγμιότυπο από την εξόρμηση της ΚΝΕ
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση της ΚΝΕ
«Μη "φτιάχνεσαι" στα μέτρα τους. Ζήσε ελεύθερος». Με αυτό το σύνθημα ΚΝίτες και ΚΝίτισσες εξόρμησαν χτες σε όλη τη χώρα, σε τόπους δουλιάς, σχολές, συνοικίες καλώντας κάθε νέο και νέα: «Μην τους χαρίζεσαι! Η ζωή σε περιμένει. Στρίμωξε αυτούς που σε στριμώχνουν. Καταδίκασε την πολιτική που σε στήνει στον τοίχο». Τη χτεσινή παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, η ΚΝΕ επέλεξε να αναλάβει δράση, μεταφέροντας παντού το μήνυμα, «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».

Ανάμεσα στις πολλές εξορμήσεις και αυτή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Εκεί, παραπάνω από 1,5 ώρα τα μέλη της ΚΝΕ μοίρασαν την ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία έθετε ξεκάθαρα το ζήτημα: «Ζωή με δόσεις, ναρκωκουλτούρα, διαφήμιση ουσιών, χρήση, εξάρτηση... Δε χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που ήδη ξέρεις. Χρειάζεται όμως να αναρωτηθούμε: Ποιος κερδίζει από τη διάδοση των ναρκωτικών; Είναι άραγε τυχαίο ότι η φαρμακοβιομηχανία Bayer έφτιαξε την ηρωίνη, η φαρμακοβιομηχανία Hoecht τη μεθαδόνη; Είναι τυχαίο ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη; Είναι τυχαίο ότι το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές μετά από το εμπόριο όπλων;».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από τα ναρκωτικά «κερδίζουν όσοι θέλουν τη νεολαία στη γωνία, άβουλη και ανίκανη να εμποδίσει τα σχέδιά τους. Κερδίζουν όσοι θέλουν να γιγαντώνουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ