Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανελλαδική δράση σήμερα για την ανεργία

Κινητοποιήσεις σε κάθε νομό. Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., έξω απ' το υπουργείο Απασχόλησης

Σε μαζική πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία καλεί η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου
Σε μαζική πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία καλεί η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου
Μέρα πανελλαδικής παρέμβασης ενάντια στην ανεργία αποτελεί η σημερινή για την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Στην Αθήνα, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30π.μ., έξω από το υπουργείο Απασχόλησης. Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Οικοδόμων θα πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προχωρούν τα κλαδικά συνδικάτα της περιφέρειας έξω από την έδρα κάθε νομαρχίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει πως «κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιούν την ανεργία για να εκβιάζουν την εργατική τάξη, να μειώνονται οι απαιτήσεις για καλύτερους όρους δουλιάς, να δυσκολεύουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης». Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να προσεγγίζεται ως κάτι ξεκομμένο από την κυρίαρχη πολιτική υπογραμμίζει ανάμεσα σ' άλλα: «Για να κατασκευαστούν φτηνές και λαϊκές κατοικίες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικονομική ανάπτυξη να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, που σημαίνει ότι τις πρώτες ύλες δε θα τις εκμεταλλεύονται μια φούχτα καπιταλιστές. Για να εξασφαλιστεί η ιεράρχηση των έργων, νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα κ.ά., με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των καπιταλιστών, χρειάζεται μαζική πάλη συνδεδεμένη με τη διεκδίκηση της επίλυσης του προβλήματος της εξουσίας».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλιά, με δικαιώματα, πρέπει να συνδέεται με την ανάπτυξη πολιτικής πάλης ενάντια στα κόμματα και την πολιτική που τη συντηρούν. Ενώ, ειδικά για την προστασία των ανέργων, διεκδικεί υπολογισμό της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μεροκάματου που διεκδικεί, για όλο το διάστημα της ανεργίας κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ