Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκινάει το συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα το 13ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιούλη με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Η διετία που μεσολάβησε από το προηγούμενο συνέδριο της ομοσπονδίας των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συναίνεση - και σε πολλές περιπτώσεις και παρότρυνση - του ΠΑΣΟΚ να περάσει νέα, πιο σκληρά μέτρα σε όλους τους τομείς της ζωής. Στο ίδιο διάστημα, αναπτύχθηκαν και αγώνες οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερες και αποτελεσματικότερες συγκρούσεις με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η στάση των δυνάμεων της συναίνεσης που αποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ, «Αγωνιστική Συνεργασία», «Παρεμβάσεις») και της ΔΑΚΕ, της παράταξης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήταν αποκαλυπτική και για το ρόλο των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούν. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έδωσαν με πείσμα τη μάχη για τον προσανατολισμό τους και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου τους, κατονομάζοντας τον ένοχο για την κατάσταση στην παιδεία, αναδεικνύοντας έγκαιρα τις συνέπειες των νέων μέτρων και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η λογική της συναίνεσης, τονίζοντας την ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική αυτή.

Το ΠΑΜΕ - μετά και από τις γενικές συνελεύσεις του προηγούμενου διαστήματος - έδειξε ότι έχει καταφέρει να ενισχυθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, παρά την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχτηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ