Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ
Η μάχη πρέπει να συνεχιστεί και στην κάλπη

Ανακοίνωση, με αφορμή τη λήξη των κινητοποιήσεων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιλογές της πολυεθνικής "LAFARGE", για να μη χτυπηθούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων».

Μ' αυτή την επισήμανση και με το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να τιμωρήσουν, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα να ισχυροποιήσουν με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη το ΚΚΕ που αποτελεί τον κύριο αντίπαλο των δύο κομμάτων της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τη λήξη του πολύμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ» (πρώην Τσιμέντα Χαλκίδας), απευθύνει αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό και τονίζει:

«Η ταξική πάλη που αναπτύχθηκε ανέδειξε με σαφήνεια ποιος είναι με ποιον. Αναδείχτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαν τον Πόντιο Πιλάτο "νίπτει τας χείρας της". Αναδείχτηκε, επίσης, η υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ για τη "στήριξη" των αγώνων των εργαζομένων. Προϊόν της δικής τους διακυβέρνησης είναι οι νόμοι για τη μερική απασχόληση, τους εργολάβους, τις πολυειδικότητες κ.λπ.».

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και για το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού: «Η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Τσιμέντου, αλλά και των σωματείων (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) στην ουσία υποσκάπτουν την αγωνιστική στάση των εργαζομένων. Οσες αγωνιστικές "κορόνες" κι αν έβγαζε η πλειοψηφία του ΕΚ Εύβοιας, δεν ξεπλένουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης της ΠΑΣΚΕ που κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν οργάνωσαν την πάλη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση από τα πρωτοβάθμια σωματεία που επηρεάζουν. Με την κριτική τους στο σωματείο του Τσιμεντάδικου έσπερναν την απογοήτευση, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις του ως αποπροσανατολιστικές».

Το ΚΚΕ, στον αντίποδα των κομμάτων του κεφαλαίου και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, προσπάθησε μ' όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των εργαζομένων. Ανέδειξε την ουσία της αντιπαράθεσης που έχει να κάνει με τη στήριξη που παρέχει ο δικομματισμός στο κεφάλαιο. «Αλλωστε και οι δύο κλίνουν σε όλες τις πτώσεις το τρίπτυχο αναδιαρθρώσεις - ανταγωνιστικότητα - παραγωγικότητα, που είναι η καρδιά του καπιταλισμού, η καρδιά του κάθε καπιταλιστή», τονίζει η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ