Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Φονικές επιθέσεις σε βάρος Σέρβων

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Νέες αντιδράσεις στη σερβική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου προκάλεσαν οι φόνοι ενός 80χρονου Σέρβου και ενός οκτάχρονου -επίσης Σέρβου- μαθητή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 80χρονου Σέρβου στο κεφάλι από Κοσσοβάρο Αλβανό στο χωριό Τσκβνα Βόντιτσα νωρίς το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε άμεσα τις έντονες αντιδράσεις Σέρβων συγχωριανών του, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις, πικετοφορίες, ενώ ήρθαν στα χέρια με άνδρες της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ και της «ΚΦΟΡ».

Νωρίτερα, η ένταση είχε εκτιναχτεί στα ύψη στην περιοχή Σκουλάνοβο. Αφορμή; Κοσσοβάρος Αλβανός επιβαίνοντας σε ΙΧ αυτοκίνητο κατευθύνθηκε με φόρα συμπαρασύροντας πάνω από 12 Σερβόπουλα, που έπαιζαν εκείνη την ώρα σε αλάνα της περιοχής. Η φονική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο ενός οκτάχρονου αγοριού και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων συνομήλικών του.

Μετά τις βίαιες αυτές επιθέσεις, αξιωματούχος της «ΚΦΟΡ» ανακοίνωσε πως η πολυεθνική δύναμη θα αλλάξει την τακτική και τον τρόπο φρούρησης περιοχών, όπου ζουν Σέρβοι, ανακοινώνοντας τη σύσταση νέων σημείων φρούρησης και ελέγχου, αλλά και την αύξηση περιπολιών ανδρών της «ΚΦΟΡ» σε σερβικούς οικισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ