Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Μαζικά στους δρόμους γονείς και εργαζόμενοι

Συγκέντρωση και πορεία χτες ενάντια στην απόφαση από το Σεπτέμβρη να μείνουν στο δρόμο 500 παιδιά

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Την κυβερνητική πολιτική που πετάει στο δρόμο 500 παιδιά και στέλνει στην ανεργία 56 εργαζόμενους κατήγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι και γονείς των πέντε παιδικών σταθμών του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη», που κινδυνεύουν με κλείσιμο, καθώς το υπουργείο Υγείας αρνείται πλέον τη χρηματοδότησή τους μετά το Σεπτέμβρη του 2007. Το ΔΣ του ιδρύματος, επικαλούμενο αδυναμία να ανταποκριθεί στα λειτουργικά έξοδα, δήλωσε ότι σκοπεύει άμεσα να βάλει λουκέτο στους Παιδικούς Σταθμούς. Αναδεικνύονται έτσι για μια ακόμη φορά οι τραγικές συνέπειες που έχει για γονείς, παιδιά και εργαζόμενους η παράδοση τέτοιων ευαίσθητων, όσο και αναγκαίων υπηρεσιών στους «φιλάνθρωπους» και κατ' επέκταση στους ιδιώτες.

Με το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και το ΠΑΜΕ μπροστάρηδες στον αγώνα, οι εργαζόμενοι και γονείς πραγματοποίησαν χτες δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Και απαίτησαν να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κράτος τη χρηματοδότηση των πέντε παιδικών σταθμών του Ιδρύματος ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία τους, να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες των παιδιών και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλιά των εργαζομένων, με πλήρη δικαιώματα.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη, που υπογράμμισαν την υποκρισία της κυβέρνησης, που απ' τη μια επιδίδεται σε κενή περιεχομένου παροχολογία και απ' την άλλη κλείνει παιδικούς σταθμούς και στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία. Και τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει ενιαίο κρατικό δίκτυο παιδικών σταθμών που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και θα λειτουργεί χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών ή των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περίμεναν τους εργαζόμενους και γονείς, που είχαν μαζί και τα παιδιά τους, απαγορεύοντάς τους την είσοδο ακόμα και για να συναντηθούν με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού! Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης με δυναμικά συνθήματα: «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, κρατικούς σταθμούς και δωρεάν Παιδεία». Η αποφασιστική στάση των διαδηλωτών ανάγκασε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντό να συναντηθεί μαζί τους. Και να δεσμευτεί ότι σε συνεννόηση με τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών θα συνεχιστεί η λειτουργία των πέντε σταθμών, έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για οριστική λύση του προβλήματος.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο οργανώνουν σύσκεψη με τους γονείς, τους μαζικούς φορείς και συνδικάτα για το συντονισμό της παραπέρα δράσης τους μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚΑ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ