Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Ενόχλησε η αποκάλυψη του κάτεργου

Η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Χέρι χέρι, εργοδοσία και αστυνομία επιχείρησαν χτες για μια ακόμη φορά να αποτρέψουν παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε εργοτάξιο, με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας. Αστυνομικοί του 4ου Τμήματος Ομόνοιας προσήγαγαν τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιάννη Τασιούλα, επειδή μαζί με άλλους συνδικαλιστές, ανάμεσά τους και ο γραμματέας του Συνδικάτου Γιώργος Θεοδώρου, βρέθηκαν στο εργοτάξιο του Εθνικού Θεάτρου, επί της οδού Μενάνδρου, μετά από καταγγελία για έλλειψη μέτρων ασφαλείας!

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το υπουργείο Εργασίας αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ), η ζωή των εργαζομένων βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η αντιπροσωπεία δέχτηκε επίθεση από ανθρώπους της εργοδοσίας με προπηλακισμούς και βρισιές, όταν οι συνδικαλιστές κάλεσαν έναν εργαζόμενο να φύγει από την υποτιθέμενη «σκαλωσιά» (1 μονό μαδέρι σε ύψος 10 - 15 μέτρων χωρίς καμία κουπαστή) όπου δούλευε. Στο χώρο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες και προσήγαγαν τον πρόεδρο του συνδικάτου στο Τμήμα.

Αμεσα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του συνδικάτου πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, απέτρεψαν την προσαγωγή του Γ. Τασιούλα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν νέα δυναμική παρέμβαση στο εργοτάξιο. Μετά από αρκετή ώρα αναγκάστηκε να φτάσει στο χώρο και εκπρόσωπος του ΚΕΠΕΚ.

«Την ίδια στιγμή που τα μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο ήταν ανύπαρκτα, που κινδυνεύουν οι ζωές των εργαζομένων, οι μηχανισμοί του κράτους βάζουν στην ίδια θέση θύτες και θύματα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας και που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους εργάτες που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των αφεντικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ